Εντός του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να διασταυρώσουν τα πυρά τους ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός με τους Πράσινους και τους αριστερούς του Die Linke, με αφορμή τη δίμηνη επέκταση του ελληνικού προγράμματος.

Όπως μετέδωσε το ΜΕΓΚΑ, οι Πράσινοι προτίθεται να ψηφίσουν αρνητικά στην πρόταση που φέρνει στο κοινοβούλιο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και έχει να κάνει με τη δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος και τη γραμμή προληπτικής στήριξης προς τη χώρα μας, έτσι όπως αποφασίστηκαν προ ημερών στο Eurogroup. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, η κίνηση αυτή δεν αποτελεί «εχθρική» κίνηση προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον μομφή προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο και κατηγορεί το Κόμμα των «Πρασίνων» ότι δεν τηρεί τους κανονισμούς του Κοινοβουλίου.

Υποστηρίζουν, δε, πως θα έπρεπε προηγουμένως να υπάρχει σχετική έκθεση, τόσο από την ΕΚΤ, όσο και από την Κομισιόν, για να ψηφίσουν την πιστωτική γραμμή. Το Κόμμα των «Πρασίνων» κατηγορεί στην ουσία τη γερμανική κυβέρνηση ότι δίνει «λευκή επιταγή» στην Ελλάδα. Πιθανότατα αρνητική θα είναι η στάση στο κοινοβούλιο και του κόμματος της Αριστεράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Μέρκελ ανέφερε ότι το Βερολίνο παρακολουθεί στενά και με υπομονή τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλησε να σχολιάσει. Εάν συμβεί αυτό, θα δούμε τι θα κάνουμε τότε, φέρεται να δήλωσε.

Η συζήτηση στη γερμανική Βουλή για την ψήφιση της δίμηνης παράτασης του μνημονίου στην Ελλάδα με παράλληλη έναρξη των διαβουλεύσεων για την πιστωτική γραμμή της χώρας ξεκινά στις 10 το πρωί.Στο ξεκίνημα της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top