Η ρύθμιση είναι καλή αλλά την καταψήφισαν λόγω "εκβιασμού"

Διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή οι Αδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, οι οποίοι πήραν αποστάσεις από την τροπολογία που έδωσε λύση στην υπόθεση του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού.
Η διαφοροποίησή τους καταγράφεται στα πρακτικά της Βουλής, καθώς, όταν ο πρόεδρος της έδρας, Γιάννης Τραγάκης, δήλωσε πως η απόφαση είναι ομόφωνη, ο Αδωνις Γεωργιάδης του είπε «Οχι ομόφωνη κύριε πρόεδρε. Κατά πλειοψηφία» και την ίδια στιγμή ο κ. Πλεύρης σημείωσε «Κατά πλειοψηφία».....


Άδωνις: Εκβιάστηκε το κράτος
«Δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενοχλεί», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «το κράτος φάνηκε να κάνει μία σωστή ρύθμιση αλλά υπό ένα καθεστώς εκβιασμού».
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε μέσω της εκπομπής του στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή για τον Νίκο Ρωμανό και του ευχήθηκε «να παρακολουθήσει τα μαθήματα, να περάσει το 30%, να δείξει ειλικρινή μεταμέλεια, να κάνει την αίτηση για ''βραχιολάκι'' και να του εγκριθεί η αίτηση εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις».

«Επί της ουσίας, η ρύθμιση είναι πραγματικά σωστή και σταθμισμένη. Αλλά υπάρχει και ένα στοιχείο πολιτικού συμβολισμού, που εδώ μπορεί η κυβέρνηση και το κράτος να δεχθούν μία σκληρή κριτική», σχολίασε και εξήγησε:

«Αυτή η σταθμισμένη τροπολογία, δεν έγινε από την κυβέρνηση και από τη βουλή εξ ιδίας πρωτοβουλίας. Δεν έγινε δηλαδή επειδή αποφάσισε το κράτος ότι αυτό είναι σωστό, αλλά έγινε κατόπιν της απεργίας πείνας και της πιέσεως που άσκησε ο Νίκος Ρωμανός στην κυβέρνηση, στο κράτος, στα κόμματα».

«Σε επίπεδο πολιτικού συμβολισμού το κράτος φάνηκε να κάνει μεν μία σωστή ρύθμιση αλλά να την κάνει υπό ένα καθεστώς εκβιασμού. Δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενοχλεί», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


ΠΗΓΗ

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top