ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σήμερα την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί παραβιάζοντας την ΑΟΖ της Κύπρου, σήμερα που η Τουρκία συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το ελεύθερο κράτος της Κύπρου, σήμερα που οι παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο από τα τουρκικά αεροσκάφη συνεχίζονται, πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού περνούν κοντά από την Τζιά, την ώρα που συνεχίζονται οι προκλήσεις, φραστικές αλλά και στρατιωτικές από την πλευρά της Τουρκίας η κυβέρνηση επέλεξε να συνεχίσει τις διακυβερνητικές συνομιλίες με τον κ. Νταβούτογλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε ένα κοινό υπουργικό συμβούλιο με την κυπριακή κυβέρνηση. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ίδια η κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός που δέχεται τον κ. Νταβούτογλου ως συνομιλητή δεν δέχεται να συμμετέχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά θέματα.

Ο ελληνικός λαός μαζί με τους Κούρδους αγωνιστές που σήμερα είναι κοντά μας - τα αδέλφια τους σφαγιάζονται στο Κομπάνι από τους ισλαμοφασίστες - στέλνουμε ένα μήνυμα, ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού, ενότητας των λαών που βρίσκονται κάτω από την τουρκική κατοχή, ότι οι λαοί θα αντισταθούν στη νέα τάξη πραγμάτων και δεν θα υποχωρήσουν σε τέτοιου είδους διεθνείς συμφωνίες.

Είμαστε εδώ, κόντρα στην απαγόρευση την οποία έβγαλαν και η οποία είχε να εκδοθεί από την εποχή της χούντας. Δεν τόλμησαν να απαγορεύσουν τη συνάντηση. Τους στέλνουμε ένα μήνυμα: Eμείς θα συναθροιζόμαστε είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να εκτελεί εντολές της Τρόικας και των Γερμανών επικυρίαρχων, αλλά σε αυτή τη χώρα το Σύνταγμα έχει και το άρθρο 120, που λέει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Με αυτό το άρθρο καλούμε τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top