Η Τουρκία υποστηρίζει από τη μεριά της ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση χρησιμοποιώντας τον όρο «δήθεν» στις δηλώσεις του κυρίου Βενιζέλου.

Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Η Ελλάδα μπορεί να καταφύγει σε νομικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας για τη δήθεν* παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας , δήλωσε στις 12 Νοεμβρίου ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Βενιζέλος έκανε τις παρατηρήσεις του στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα . Αναφερόταν στην πρόσφατη κίνηση της Τουρκίας να στείλει ένα πολεμικό πλοίο για να παρακολουθεί μια ελληνική κυπριακή αποστολή εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου.
Η Τουρκία και η κυβέρνηση της τουρκικής Κύπρου έχουν αντιταχθεί σθεναρά σε οποιαδήποτε μονομερή κίνηση από την ελληνική -κυπριακή κυβέρνηση να διερευνήσει τυχόν κοιτάσματα υδρογονανθράκων γύρω από το νησί , λέγοντας ότι οι φυσικοί της πόροι πρέπει να αξιοποιηθούν με δίκαιο τρόπο, στο πλαίσιο μιας ενωμένης Κύπρου.
«Η πολιτική μας αντίδραση μπορεί να έχει μια νομική πτυχή σε αυτό», δήλωσε ο Βενιζέλος. Είπε επίσης ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσουν να διατηρούν επαφή .
Πηγή: hurriyetdailynews.com
gorganews.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top