Επιχειρούν να επιβάλουν νέο σύνδρομο Στοκχόλμης!

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Προκαλεί ανάμικτα αισθήματα οργής και αηδίας η όψιμη γερμανοφιλία που κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν στην ελληνική κοινωνία, καλλιεργώντας ένα νέο συλλογικό σύνδρομο Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με τον Σουηδό ψυχίατρο Nils Bejerot που καθιέρωσε τον όρο, ένας «όμηρος», π.χ. ληστείας, αναπτύσσει μηχανισμούς άμυνας που βασίζονται (συνήθως ασυνείδητα) στην ιδέα ότι ο εγκληματίας δεν θα τον βλάψει, εάν αυτός είναι συνεργάσιμος. Ο αιχμάλωτος προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του εγκληματία με σχεδόν παιδαριώδη τρόπο και αντιλαμβάνεται τις προσπάθειες όσων επιδιώκουν να τον σώσουν ως ενέργειες που πιθανώς θα τον βλάψουν, αντί να πετύχουν την απελευθέρωσή του.

Ειδικότερα, η μακροχρόνια ομηρία, ιδιαίτερα σε πολιτικές ή ιδεολογικές καταστάσεις, ωθεί τον αιχμάλωτο να εξοικειωθεί με τις απόψεις του εγκληματία και την ιστορία των αδικημάτων του κατά της Αρχής.
Στην Ελλάδα, λοιπόν, κάποιοι φαίνεται ότι αρχίζουν και εξοικειώνονται με τα εγκλήματα των Γερμανών κατά της ανθρωπότητας. Και τα παλαιότερα και τα σύγχρονα.
Αλλιώς, δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί η αναγόρευση του γερμανού καθηγητη Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ώρα που ο ίδιος σε βιβλίο του για την Μάχη της Κρήτης προσπαθεί να εξωραΐσει τις ναζιστικές θηριωδίες, προβάλλοντας τον ηρωικό ανταρτοπόλεμο του τοπικού πληθυσμού ως «βρώμικο και κτηνώδη»!

Το βιβλίο του Ρίχτερ είναι και ιστορικά «αιρετικό», καθώς, εις πείσμα όλων των έως τώρα μαρτυριών, ισχυρίζεται ότι αποτελεί μύθο ότι η Μάχη της Κρήτης καθυστέρησε τη ναζιστική επίθεση κατά της ΕΣΣΔ!
Το γεγονός επισημαίνει με δημόσια επιστολή του ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης, ζητώντας την ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα «βράβευσης»

Την ίδια ώρα, αντιθέτως, ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ θεώρησε σκόπιμο να καταθέσει στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου, τιμώντας τη γερμανική «ημέρα πένθους».
Ασφαλώς και οι νεκροί των πολέμων πρέπει να τιμώνται, ανεξαρτήτως προέλευσης. Δεν θυμάμαι ποτέ όμως Γερμανό στρατιωτικό να συμμετείχε σε εκδηλώσεις πένθους για τα θύματα της Κατοχής.

Κακά τα ψέματα, οι αμετανόητοι Γερμανοί βαρύνονται με πολλές αμαρτίες.
Είναι αυτοί που αιματοκύλισαν δύο φορές τον πλανήτη χωρίς να ζητήσουν συγχώρεση και είναι αυτοί που σήμερα επιχειρούν να ποδηγετήσουν την Ευρώπη χωρίς ίχνος μεταμέλειας για το βαρύ παρελθόν τους.

Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι οι σύγχρονοι οικονομικοί δυνάστες μας, κυρίως όμως είναι οι εκμαυλιστές μιάς ολόκληρης τάξης πολιτικών που «λαδώθηκαν» με μίζες.
Η ταύτιση μαζί τους δεν μπορεί να προτάσσεται ως… εθνικός μονόδρομος, παρά μόνο από ψυχικά διαταραγμένους!

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top