Επιβεβαίωση spirospero.gr ! O Βενιζέλος ομολογούσε ότι μόνο ο Καρατζαφέρης δεν ξεπουλαει το όνομα...

Ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Θάνος Ντόκος, δήλωσε ότι η πρόταση για ονομασία του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, ως «Άνω Μακεδονία», είναι μια καλή βάση για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους επικαλούμενο την τηλεόραση Νόβα των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός της FYROM, Νίκολα Γκρούεφσκι, με τη σειρά του, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης, ότι υπήρξε μια τέτοια πρόταση και δήλωσε ότι το κόμμα του – VMRO DPMNE- δεν θα συμφωνήσει με την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας, που είναι 'Δημοκρατία της Μακεδονίας', καθώς η απόφαση θα θέσει σε κίνδυνο το «μακεδονικό έθνος», την εθνική ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με τον Ντόκο, η πρόταση αυτή είναι αποδεκτή από την ελληνική πλευρά, αλλά εξέφρασε την απαισιοδοξία του ότι δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Πριν από μια εβδομάδα ο σημερινός υπουργός εξωτερικών το είχε ομολογήσει ότι όλα τα κόμματα της Βουλής πλην του ΛΑ.Ο.Σ συμφώνησαν στο ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top