ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΙΣ 180 ΨΗΦΟΥΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε σήμερα (20.11.14) σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γ .Γιουκάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό ERT OPEN.

Το ηχητικό είναι στο terensquick.blogspot.gr.

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, έχει ως εξής:

Γ. ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ: Πάμε να καλημερίσουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Τέρενς Κουίκ. Παλαιό συνάδελφο. Τον έχουμε στο τηλέφωνο. Καλημέρα σας κύριε Κουίκ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Καλημέρα και στους δυο σας. Τι κάνει ο αγώνας; Χαίρομαι ιδιαίτερα που μιλάω με εσάς.

Γ. ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ: Είμαστε εδώ 18 μήνες κοντά τώρα. Άρα για να είμαστε εδώ, πάει πει ότι τουλάχιστον αντέχουμε και παραμένουμε όρθιοι.

Τ. ΚΟΥΙΚ: ‘Άλλοι 3 μήνες άντε 4 μέχρι τις εκλογές και μετά η ΕΡΤ θα ξαναβρεί πάλι το φυσιολογικό της ρυθμό. Έτσι όπως ήταν κάποτε. Βεβαίως με αναθεώρηση πολλών πραγμάτων μέσα και βεβαίως όχι με αυτό το χάλι το σημερινό.

Γ. ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ: Η αλήθεια είναι πως κανένας απ’ όλους μας δεν θα επιθυμούσε να ξαναγυρίσουμε στο καθεστώς που υπήρχε ας πούμε στο Μάιο ή μέχρι τις 10 Ιουνίου του 2013. Κάτι θα πρέπει να αλλάξει και στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Αυτό έλεγα. Μα ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ζητούσαν να γίνουν αλλαγές. Το ζητούσαν επίμονα. Αλλά βλέπετε ότι όσα έταζε και έλεγε ο Παντελής Καψής στη Βουλή, αποδείχτηκαν ότι ήταν άλλο ένα κομμάτι με τα τόσα ψέματα που έχει πει από τις εκλογές του ‘12 μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση που έχει δημιουργήσει τόσα δεινά στην Ελλάδα.

Γ. ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ: Τώρα σας άκουσα πολύ κατηγορηματικό για το ότι αυτό θα γίνει σε 3-4 μήνες. Προφανές είναι ότι είσαστε απολύτως σίγουρος ότι σε 3-4 μήνες θα έχουν προκηρυχτεί εκλογές και θα έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν βρίσκονται οι 180. Κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες. Βλέπετε τι γίνετε στο πολιτικό σκηνικό. Θα σας πω ένα ενδεικτικό. Από τη στιγμή που τους λείπουν 25 και οι ανεξάρτητοι-ανεξάρτητοι είναι 24, χθες συναντήθηκα με έναν από αυτούς στο διάδρομο της Βουλής. Δεν θέλω να πω το όνομά.
Του λέω: «Δεν μου λες, τι θα κάνεις; Τελικά θα ψηφίσεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας»;

Και μου απαντάει: «Εσύ θα είσαι υποψήφιος»;

Του λέω ΟΧΙ.

Και μου ξανά απαντάει: «Ε, τότε δεν ψηφίζω»...

Θέλω να πω ότι δεν θα τα βρουν τα κουκιά. Δεν θα τα βρουν τα κουκιά. Και ας μην παίζουν πάνω στους θεσμούς, διότι εμείς πιστεύουμε ότι είναι Συνταγματικό δικαίωμα, είναι προβλεπόμενο από το Σύνταγμα, το να γίνονται εκλογές αν χρειαστεί νωρίτερα για το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Και αυτή τη στιγμή το συμφέρον του Ελληνικού λαού είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Τι το πιο απλό;

Και μη μας λένε ότι οι εκλογές θα γυρίσουν πίσω τα πράγματα. Διότι και με την παρούσα κυβέρνηση τα πράγματα ήδη έχουν πάει στο γκρεμό. Τι πιο πίσω να πάμε;

Γ. ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ: Ναι. Είπατε για τους 23 ανεξάρτητους Βουλευτές και εγώ γνωρίζω και καταγράφει η δημοσιογραφική έρευνα, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία συμπαγής ομάδα 9-10 από τους ανεξάρτητους βουλευτές σίγουροι και δεδομένοι οι οποίοι αυτό που λένε είναι ότι «αύριο χρειάζεται η χώρα εκλογές». Αυτό που είπατε και εσείς. Το μοναδικό συμφέρον του τόπου αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν εκλογές φια να αλλάξει η πολιτική που επί τέσσερα χρόνια έχει καταστρέψει τη χώρα. Είναι σαφές αυτό.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θέλετε να σας πω κάτι; Ενδεχομένως να προλάβω την ερώτηση σας…

Γ. ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ: Ναι.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Από το «στρατόπεδο» του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ψηφίσει κανείς Πρόεδρο. Αυτό δεν το κουβεντιάζουμε.

Θέλετε από την ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουνε τέσσερις ή τρεις για Πρόεδρο Δημοκρατίας; Θέλετε από εμάς - επειδή είναι πολύ επίκαιρο το θέμα «Μελά» - να βρεθεί ο ένας;… Βεβαίως, ο Πάνος Καμμένος έχει μιλήσει για «αποκεφαλισμό», δεν το συζητάμε… Αλλά και, πάλι, δεν μαζεύονται τα κουκιά! Ό, τι και να κάνουν, δεν μαζεύονται…

Πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι το μόνο που «μαζεύονται» είναι να «μαζεύουν τα ρούχα τους» και να φεύγουν! Να μαζέψουν τα χαρτιά τους και να φύγουν. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, που θα πρέπει να μαζευτεί…

Γ. ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ: Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και το ζήτημα ποιο είναι… Ότι γίνεται σύγκληση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είσαστε άπαντες παρόντες - και οι 13 Βουλευτές, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ομόφωνα βγαίνει η απόφαση η προχτεσινή, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επομένη ημέρα αυτή η ομοφωνία, κατά κάποιο τρόπο, διαρρηγνύεται, διότι ο κ. Μελάς βγαίνει και πάλι δημοσίως και λέει, ότι «εγώ, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσα και να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τ. ΚΟΥΙΚ: Είναι ακριβώς αυτό που είχε πει, ως προϋπόθεση δηλαδή, «ο λαός θα αποφασίσει», ο κ. Αβραμόπουλος. Απαντώντας σε ερώτημα αν μπορεί να γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Πρώτα απ’ όλα, διότι στη «γλώσσα» της πολιτικής αφήνουν πολλοί πολλά «παράθυρα» ανοιχτά, δεύτερον γιατί έτσι ενδεχομένως τους βολεύει ή γιατί έτσι πρέπει να γίνει.

Εμείς, όμως, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όταν λέμε κάτι και το λέμε από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε, αυτό που λέμε, το εννοούμε.

Αν ο κ. Μελάς τώρα θέλει να «ακροβατεί» και να λέει «μα εγώ δεν είπα ότι θα ψηφίσω, αλλά υπό προϋποθέσεις», ή « αν είναι ή δεν είναι ο Καραμανλής» ή «άμα μου υπογράψουνε χαρτί», γιατί μέχρι και αυτό έγινε προχτές μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Θα σας το πω επί λέξει:

«Αν εμένα μου υπογράψουν από την κυβέρνηση ένα χαρτί, ότι σε ένα χρόνο τα πράγματα θα έχουν φτιάξει, γιατί να μην ψηφίσω;!»…

Κι εγώ είχα μείνει «στήλη άλατος», έτσι όπως τον άκουγα!

Θέλω να πω, ότι η πρότασή μου είναι δεδομένη, ως συνάδελφος του Βουλευτής:

«Έλα Παναγιώτη στο Συνέδριο που κάνουμε το Σαββατοκύριακο, κοίτα τους χίλιους συνέδρους που θα έχεις από κάτω - από τους οποίους πολλοί είναι άνεργοι, πολλοί δεν έχουν μία στην τσέπη, πολλοί «βάζουν από την τσέπη» τους, από το υστέρημα τους, για να τρέχουν για εμάς - και έλα πες τους ό, τι λες στα ραδιόφωνα!».

Αυτό είπα. Και βεβαίως είπε και ο Πάνος Καμμένος «όποιος θα ευνοήσει την παραμονή αυτής της κυβέρνησης, αποκεφαλίζεται»!

Ξέρετε κάτι; Επειδή πάντα στη δημοσιογραφία είχα το θάρρος της γνώμης μου κι ό, τι έλεγα το υπερασπιζόμουνα, γιατί δεν έχω μάθει να κάνω «κωλοτούμπες» και αυτό που έλεγα στην δημοσιογραφία το λέω και τώρα, εννοώ να μιλάω πάντα με ανοιχτά χαρτιά! Έτσι με έμαθε ο κόσμος κι έτσι θα συνεχίσω να λέω! Ο κ . Μελάς αν θέλει να «ακροβατεί» στα λεγόμενα του, να έρθει στο Συνέδριο να τα πει!

Γ. ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ: Κύριε Κουίκ, νομίζω, ότι πιο καθαρή συζήτηση δεν έχει γίνει! Να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κι εγώ σας ευχαριστώ και να συνεχίσετε τον αγώνα! Έχετε συνέπεια, γεια σας!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top