Κύριοι Βουλευτές,
Ανεξάρτητα από τις «αλήθειες» του κ. Σαμαρά που τις ακούμε εδώ και 5 χρόνια υπάρχει και το κατωτέρω λογικό – παράλογο.
 

Κύριε Σαμαρά, με σεβασμό στο αξίωμα που κατέχετε, δεν πρέπει να μας λέτε τόσα χρόνια τόσες «αλήθειες». Βάλτε τουλάχιστον την κυρία Βούλτεψη να λέει αυτά. Τα λέει και καλύτερα από σας.
 

Υπενθυμίζω ότι ήμασταν στις αγορές, και μέχρι τις αρχές του 2010 δανειζόμασταν με επιτόκιο περίπου ως αυτό της Μέρκελ. Και βγήκαμε από τις αγορές για να γίνουμε πειραματόζωο της νέας τάξης.
 

Για να διαλύσουμε την οικονομία και να ξεπουλήσει ο κ. Σαμαράς τα πάντα, για να παίξει ο κ. Σαμαράς «μονόπολη» με τη δημόσια περιουσία, ως γράφει το Spiegel ( Spiegel: Στην Ελλάδα παίζουν μονόπολη με τη δημόσια περιουσία!, Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας τις οποίες επιβάλλει η τρόικα οδηγούν στις χώρες της κρίσεις σε ζημιές δισεκατομμυρίων, σημειώνει η εφημερίδα Tagesspiegel στο αφιέρωμά της. Σύμφωνα με έρευνες της γερμανικής εφημερίδας από το ξεκίνημα των προγραμμάτων της τρόικας το 2010, δημόσια περιουσία πωλείται υπό μεγάλη χρονικά πίεση και πολύ κάτω από την αξία της.) και λέει ο Paul Krugman.
 

Υπενθυμίζω επίσης ότι εν γένει «πωλείται» ο Εθνικός πλούτος, στο 4% περίπου της αξίας του, ως πολλές φορές αναλύθηκε (μετοχική αξία 20% της πραγματικής και αγορά του Εθνικού πλούτου με ομόλογα Ελληνικού δημοσίου αγορασμένα στο 20% της αξίας τους, ήτοι 20%Χ20% = 4%. Θυμηθείτε επίσης ότι «δωρίσατε» μέγα μέρος του λιγνίτη της χώρας, που η συνολική του αξία υπερβαλίνει, ως λέγεται, τα 400 δις ευρώ, κτλ).
 

Όπως καταντήσατε κ. Σαμαρά «μονόπολη» την Ελλάδα, οι αγορές που ξέρουν τι κάνουν δεν μας θέλουν. Μόνον η Μέρκελ σας μας θέλει, για να «μονοπολη-σετε», δηλαδή να δώσετε τα πάντα σχεδόν δωρεάν, ως γράφει ακόμα και το Spiegel. Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


 BINTEO


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top