ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από την ψήφιση του περίφημου νόμου 4093/2012 μέσω του οποίου η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής κατήργησε με ρατσιστικό τρόπο το προνοιακό βοήθημα των υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών, ή αλλιώς τις λεγόμενες συντάξεις ΟΓΑ, αφήνοντας μας κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού.

Η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου θέσπισε κριτήρια στα οποία ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί η συντριπτική πλειοψηφία των υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών, καθώς είναι πρακτικά αδύνατον να αποδείξει την 20ετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή τους στην Ελλάδα, καταφέρνοντας έτσι τον ρατσιστικό διαχωρισμό των Βορειοηπειρωτών σε Έλληνες "δεύτερης" κατηγορίας. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε τον αποκλεισμό μας από ένα επίδομα συνταγματικά καθιερωμένο για κάθε υπερήλικα ανασφάλιστο Έλληνα πολίτη.

Όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα, και το μόνο ξεκάθαρο πλέον, είναι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις του υπουργού και των διαφόρων αρμόδιων ήταν ένα πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι εφησυχασμού, ώστε να συνεχιστεί η ανάλγητη και καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης εις βάρος των υπερηλίκων Βορειοηπειρωτών.

Επειδή πλέον χορτάσαμε από τα "ΘΑ" και τις "ΔΙΠΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ" του Σαμαρά και των υποτακτικών του, από την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 ξεκινάμε ένα νέο αγώνα χωρίς κόμματα, χωρίς σημαίες, χωρίς πρόεδρους, παράγοντες και οργανώσεις.

Μοναδικός μας στόχος είναι η επαναφορά των συντάξεων ΟΓΑ και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.


Γι' αυτό, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 καλούμε κάθε Βορειοηπειρώτη νέο και ηλικιωμένο να συμμετάσχει στην συγκεντρωση-συζητηση με θέμα την επαναφορά των συντάξεων ΟΓΑ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων "Χαλκιάς Παλλας" στην πλατεία Καραϊσκάκη, πλησίον του μετρό Μεταξουργείου.

Στην συγκέντρωση-συζήτηση θα παρευρεθούν και βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου που συμπαραστέκονται και στηρίζουν το αίτημα μας για επαναφορά των συντάξεων ΟΓΑ.
Υ.Γ.: Καλούμε τους εκπροσώπους και τα στελέχη της ΕΕΜ, τον πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνο, τον βουλευτή και πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελο Ντούλε, τον βουλευτή κ. Βαγγέλη Τάβο καθώς και τους Έλληνες επάρχους να στηρίξουν την προσπάθεια συμμετέχοντας και οι ίδιοι ενεργά. Όλοι μας έχουμε μονό μια σημαία, εκείνη της Βορείου Ηπείρου!
Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτών πρώην συνταξιούχων ΟΓΑ και Βορειοηπειρωτικών Σωματείων

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top