Σε «σταυροδρόμι» αποφάσεων, που μπορεί είτε να οδηγήσουν στο κλείσιμο των ανοιχτών εσωκομματικών μετώπων, είτε να διατηρήσουν «ενεργά» τα σενάρια της σύγκρουσης του πρώην και του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Το γεγονός ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έλαβε την πρωτοβουλία, όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής», να καλέσει σήμερα το μεσημέρι σε συνάντηση τον Γ. Παπανδρέου, όπως και τον Κ. Σημίτη αύριο, για μία συζήτηση επί όλων των επίκαιρων «καυτών» ζητημάτων δείχνει ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να διαμορφώσει κλίμα ενότητας για τους κρίσιμους και διόλου μακρινούς πολιτικούς «σταθμούς».
Το σίγουρο είναι ότι η κίνηση έγινε αφού και οι δύο πλευρές επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους μέσω συνεργατών τους, ώστε οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου σήμερα να κάνουν μία ειλικρινή κουβέντα για την προοπτική της χώρας και της παράταξης. Είναι δε ενδιαφέρον ότι μετά το τετ α τετ στο γραφείο του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα προεδρεύσει της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής, που έχει αναλάβει την προετοιμασία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης τον Γενάρη.
Οι ψύχραιμοι του εσωκομματικού «ακροατηρίου» προβλέπουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι αναγκασμένοι να υπερβούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα το «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα που προκλήθηκε από τα επεισόδια στο Ζάππειο την 1η του Σεπτέμβρη εναντίον του Ευ. Βενιζέλου και του δηλητηριώδους υπονοούμενου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τον προκάτοχό του για την «ψήφο πίσω από το παραβάν».
Θα είναι ο Γ. Παπανδρέου υποψήφιος συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης ή θα επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του ΠΑΣΟΚ; Οι γνωρίζοντες λένε ότι η αποδοχή της πρόσκλησης είναι ένα πρώτο καθοριστικό βήμα υπέρ της «συγκατοίκησης» κι ότι οι ενδεχόμενες ραγδαίες πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις μπορεί να τροποποιήσουν και τα μέχρι τώρα σενάρια.

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top