Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προϋπολογισμού για το 2015, ο Βουλευτής Αχαΐας, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και τομεάρχης Οικονομικών των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Η ανάπτυξη και η σταθερότητα εξακολουθούν να είναι ζητούμενα. Αντί για έναν προϋπολογισμό με ξεκάθαρο αναπτυξιακό χαρακτήρα συζητάμε για ένα προϋπολογισμό που θα παρατείνει την κρίση και θα φέρει νέα μέτρα.

Επιπλέον, ο προϋπολογισμός δεν καλύπτει το χάσμα που χωρίζει τους δανειστές/εντολείς και τους εντολοδόχους συμπρωθυπουργούς Σαμαρά - Βενιζέλο στο θέμα του δημοσιονομικού κενού που η τρόικα εσχάτως το έχει ανεβάσει στα 3,6 δις ευρώ. Και οι δύο, μάλλον θα αναγκαστούν να ταπεινωθούν για μία ακόμα φορά και να διαψευστούν.

Ο ένας για να μείνει πρωθυπουργός και ο άλλος για να κρατήσει το κόμμα του στη ζωή, έστω και ως… τσόντα.

Μέχρι τότε, προτιμούν τις… καθυστερήσεις. Καταθέτουν… λευκό προϋπολογισμό, ενώ παραμένει άγνωστο το νέο σχέδιο παραχωρήσεων στην τρόικα και επίφοβη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν τις 8 Δεκεμβρίου. Με την αξιολόγηση να εκκρεμεί, δεν πρόκειται να αρχίσει, όπως έχει διαμηνύσει η Ε.Ε., η συζήτηση για το επόμενο πρόγραμμα.

Άρα έχουμε έναν προϋπολογισμό που έχει γραφεί με μελάνι στιγμής…»

ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top