«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ 180 «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΕΛ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟ (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM)


Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για θέματα της επικαιρότητας, στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, στο ραδιόφωνο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM.

Εκτός από την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας που παραθέτουμε, το ηχητικό υπάρχει στη διεύθυνση terensquick.blogspot.gr.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Να συνομιλήσουμε με τον Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτή και πάντα συνάδελφο, τον κ. Τέρενς Κουίκ. Κύριε Κουίκ, τι κάνετε, πώς είστε; Καλησπέρα!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Πολύ ωραία, ευχαριστώ.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Λοιπόν, πάμε λίγο στην επικαιρότητα. Θέλω ένα πρώτο σχόλιο σας, σχετικά με την χθεσινή κίνηση της κυβέρνησης, που από κάποιους χαρακτηρίστηκε κίνηση «ματ», ότι κερδίζει χρόνο, γίνεται πιο «συνεκτική» η κυβέρνηση πλέον, γιατί οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες είναι αναγκασμένες να ψηφίσουν και ότι - εν πάσει περιπτώσει - απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ποιο είναι το σχόλιο σας;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κοιτάξτε, οι πρόωρες εκλογές δεν έχει σημασία, αν θα γίνουν αύριο ή αν θα γίνουν Φεβρουάριο. Οι εκλογές νομοτελειακά θα συμβούν, γιατί οι 180 δεν θα βρεθούν!

Και θα έλεγα, ότι είναι ηθικά ανεπίτρεπτο να υπάρχουν στελέχη της συγκυβέρνησης, που έχει 154 - 156 Βουλευτές και να λένε «έχουμε βρει τους 180»!

Δηλαδή, και να θέλει κάποιος να ψηφίσει ΝΑΙ από τους οποιουσδήποτε (Μη συγκυβερνητικούς) συναδέλφους, ενδεχομένως, να βάζουν στο μυαλό του κάθε πολίτη, ότι αυτοί είναι «δικοί τους», «μιλημένοι», «δοσμένοι».

Λοιπόν, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά στην πολιτική… Και αντιλαμβάνεστε κ. Κοτρώτσο τι εννοώ.

Από κει και πέρα, τις εκλογές δεν θα τις αποφύγουμε! Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, ήταν μια κίνηση, που αφορά δικούς της, (της συγκυβέρνησης) εσωτερικούς λόγους.

Και από την στιγμή που ήταν και του κ. Βενιζέλου, σαφέστατα ο κ. Βενιζέλος θέλησε να «μαντρώσει» τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - και να μην σας πω, ότι και η ΝΔ «εξυπηρετείται», αφού αρχίζουν και βγαίνουν Βουλευτές της να ζητούν κυβέρνηση εθνικού σκοπού από μηδενική βάση.

Και ερωτώ, δεν θα μπορούσαν να περιμένουν ένα, ενάμιση μήνα; Ο Προϋπολογισμός έρχεται… Κάθε κυβέρνηση που τον καταθέτει, η ψήφισή του είναι και ψήφος εμπιστοσύνης.

Άρα, (η ψήφος εμπιστοσύνης) είναι ένα πολύ φτηνό επικοινωνιακό τέχνασμα, που δεν οδηγεί πουθενά και θα συνεχίσει να βάζει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο την χώρα… Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο… Εγώ σας λέω είναι χειρότερο από το να γίνουν οι εκλογές. Οι εκλογές, εξάλλου, είναι μία δημοκρατική συνταγματική διαδικασία...

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, εγώ θα σας κάνω μία ερώτηση, που μπορεί να ακουστεί προκλητικά, αλλά είπατε κάτι προηγουμένως, ότι συμπεριφέρονται ορισμένοι στη κυβέρνηση, σαν να «έχουν στο τσεπάκι τους» ή θα έλεγα ακριβέστερα ή συμπεριφέρονταν ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ σαν να «ΕΙΧΑΝ στο τσεπάκι» τους 180.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Σωστό, το έχουν «κόψει» τώρα.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Σαν να έχει αλλάξει τις τελευταίες μέρες, εξ’ ου και η κίνηση αυτή! Και ξέρετε πάρα πολύ καλά, γιατί τον ξέρετε τον χώρο της ΝΔ, αλλά και ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχετε υποστεί αυτό, που με εκκλησιαστικούς όρους θα λέγαμε «εισπηδήσεις», ρωτάω… Φοβάστε, ότι μπορεί να υπάρξουν πιέσεις ή να υποκύψουν σε αυτή τη πίεση Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Έχετε 14 και το λέω αυτό, γιατί όσους και από τους άλλους Ανεξάρτητους να πάρουν - ακόμη και να τους πάρουν ΟΛΟΥΣ - που αποκλείεται αυτό - δεν φτάνουν… Η ΔΗΜΑΡ, ο Κουβέλης είπε «ΟΧΙ», ο Καμμένος λέει «ΟΧΙ»…

Τ. ΚΟΥΙΚ: Η ΔΗΜΑΡ ψάχνει να βρει τρόπο να «πατήσει» στον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ ότι καταλαβαίνω, δημοσιογραφικά…

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Έτσι!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Αλλά δεν με απασχολεί. Πιο πολύ εγώ το σχολιάζω ως παλιός πολιτικός συντάκτης κι όχι ως πολιτικός.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Ωραία, η ερώτηση λοιπόν είναι, φοβάστε, ότι μπορεί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και κάποιοι Βουλευτές τους να υποστούν πιέσεις να ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κύριε Κοτρώτσο, σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά, ότι κανείς από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται να ψηφίσει την «παράταση της ζωής» αυτής της κυβέρνησης!

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Κανείς από τους 14 λέτε. Τους σημερινούς.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κανείς από τους 14!! Ο κάθε ένας θα πει ΟΧΙ!! Και όταν λέω όχι, θα πει το όχι γιατί θέλουμε εκλογές χθες και θα πει το όχι, (για ενδεχόμενη επόμενη ερώτηση), όποιο και να είναι το πρόσωπο το οποίο θα εμφανιστεί στο προσκήνιο!!!

Ξέρετε, στους διαδρόμους λένε οι της συγκυβέρνησης ότι «θα κατεβάσουμε ένα όνομα που δύσκολα θα μπορούν να πούνε κάποιοι όχι».

ΚΑΝΕΝΑΣ, για εμάς τους ΑΝΕΛ!!! Όποιος και να’ ναι.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Ακόμα και ο Καραμανλής που λέει ο λόγος;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Μα σας λέω κύριε Κοτρώτσο, πριν από 3 μήνες που ξεκίνησε αυτή η απίστευτη ιστορία (και προσπαθώ να καταλάβω από που ξεκίνησε και γιατί ξεκίνησε), είχα κάνει τη δήλωση την οποία την επανέλαβε και ο Πάνος Καμμένος μετά, ότι «εμείς δεν θα γίνουμε Πολιτική Άνοιξη του 1995».

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Τελευταία ερώτηση. Επειδή το θίξατε και εσείς. Υπάρχει ένα άνοιγμα, μία συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ του κυρίου Κουβέλη και η πιθανότητα να υπάρξει ένα μπλοκ εν πάση περιπτώσει το οποίο θα φανεί και στις εκλογές, με κάποιο τρόπο βεβαίως που να το επιτρέπει το Σύνταγμα που απορρίπτει συνασπισμούς κομμάτων γιατί χάνουν το μπόνους το 50 εδρών.

Η ερώτησή μου είναι: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μετεκλογικά, και αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει και ενσωματωμένα και στελέχη της ΔΗΜΑΡ και δεν είναι αυτοδύναμο, συζητούν συνεργασία κυβερνητική με τον ΣΥΡΙΖΑ ή επειδή είστε από τους ανθρώπους που το έχετε επισημάνει αυτό πολλές φορές ή δεν τίθεται τέτοιο θέμα κατά την γνώμη σας;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κύριε Κοτρώτσο. Όπως και πολύ εύστοχα είπε ο Πάνος Καμμένος πριν από 2 μέρες σε μία συνέντευξή του, οι εκλογές οι οποίες θα έρθουν το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο, εκτός και αν θελήσουν να μπούνε και στην βάσανο της εκλογικής διαδικασίας του Προέδρου, οπότε λογικά θα πάει Μάρτιο, αλλά θα γίνουνε όμως, θα φέρουν τέτοια κατάρρευση στα ποσοστά των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, όπου πρόβλεψή μας είναι, ότι από την πίεση των ψηφοφόρων της βάσης και όχι μόνο και μέσα από πτέρυγες που έχουν στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα, οι δύο σημερινοί αρχηγοί θα φύγουν.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος λέτε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ναι αυτό εννοώ. Αυτό θα βοηθήσει συνεπώς να αποδεσμευτούν δυνάμεις, ώστε από εκεί και πέρα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πραγματικά εγγυητές, θα πάνε να κουμπώσουν σε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού - εθνικής σωτηρίας.

Και όποιοι θελήσουν πραγματικά να βγει η Ελλάδα από αυτό το αδιέξοδο και από αυτά τα μνημόνια, δεν νομίζω ότι θα έχουνε αντίρρηση να σχηματιστεί μια τέτοια κυβέρνηση. Και εμείς είμαστε εγγύηση!!

Σας υπενθυμίζω ότι πάντα παγκοσμίως, οι μικροί είναι αυτοί που πάνε και κουμπώνουν, κλειδώνουν σε μία πλειοψηφία, σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, επιβάλλοντας τους δικούς τους όλους.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Έτσι. Στη Γερμανία κυβερνούσαν τόσα χρόνια τα κόμματα, χάρη στο Γκένσερ και στους φιλελεύθερους. Τους μικρούς φιλελεύθερους.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Χαίρομαι που το λέτε. Συνεπώς σας έδωσα μία απάντηση, η οποία απλώνει το εύρος που έχουμε εμείς στο μυαλό μας για το πως πρέπει η Ελλάδα να πορευτεί μετά από τις εκλογές.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Κύριε Κουίκ, ευχαριστώ πάρα πολύ για την επικοινωνία, η οποία ήταν δύσκολη, γιατί είστε εκτός Ελλάδας, είστε στην Ελβετία.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κύριε Κοτρώτσο είμαι στη Γενεύη, γιατί από αύριο συνεδριάζει ο ΟΑΣΕ. Γιατί έχουμε, όπως λέει και ο τίτλος, να αντιμετωπίσουμε νέα θέματα ασφαλείας. Και αυτό δε μετά από όλοι αυτή την ιστορία, που γίνεται με τους Τζιχαντιστές, με τους ισλαμοφασίστες και όλοι αυτή την ιστορία, η οποία δυστυχώς μας έχει ταράξει. Ευχαριστώ και εγώ.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top