ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΠΑΙΔΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΟΒΙΚΟΣ. ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ήταν καλεσμένος σήμερα (21.10.14) στη ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, στον REAL FM.

Το πλήρες ηχητικό υπάρχει στην διεύθυνση terensquick.blogspot.gr.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Κουίκ, θα ξεκινήσω με το ενδεχόμενο συνεργασίας, μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλω να ρωτήσω πόσο εύκολο είναι να συμβεί κάτι τέτοιο και εάν εσείς, που έχετε μια ιστορία στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, βλέπετε με «θετικό μάτι» ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα;

Ιδίως μάλιστα, διότι γνωρίζω, πως κατά καιρούς - σε ό, τι αφορά τα εθνικά θέματα για παράδειγμα - έχετε εκφράσει πολύ διαφορετικές αντιλήψεις από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ναι, είναι σαφές κ. Χατζηνικολάου, ότι έχω τις απόλυτες «κόκκινες γραμμές» και για τα εθνικά θέματα και για τα μεταναστευτικά και για τα θέματα σχέσεων Κράτους – Ορθοδοξίας - Εκκλησίας.

Αλλά αυτό που με ενοχλούσε ανέκαθεν ήταν να με θεωρούν την «ουρά» κάποιου άλλου. Ήθελα να είμαι ο αυτόνομος, ήθελα να έχω την δική μου «γραμμή», την δική μου πολιτική, την δική μου προσωπικότητα. Κι έτσι θέλω να βλέπω τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και γι’ αυτό ήμουν κάθετα αντίθετος, ότι εμείς είμαστε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ!

Από κει και πέρα, σας διαβεβαιώνω, ότι αυτό, που πρωτίστως μας απασχολεί είναι πως μπορούμε όλες εκείνες οι δυνάμεις να συνεννοηθούμε μεταξύ μας να τελειώνουμε με την κυβέρνηση. Ανεξάρτητα με το αν θα πάμε σίγουρα σε εκλογές, γιατί δεν βλέπω να μαζεύονται οι «180».

Το τι θα γίνει μετά; Πολύ καλό το ερώτημα, αλλά εμείς το βλέπουμε μέσα από την σκοπιά του πως μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι και ΕΓΓΥΗΤΕΣ σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, εθνικής ενότητας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο κ. Καμμένος μου είπε προχτές, ότι έκανε κουβέντα με τον κ. Τσίπρα, για τη δημιουργία ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Βεβαίως, αφού προηγουμένως έχει πει και έχει δηλώσει (ο κ. Καμμένος), ότι την επόμενη ημέρα δεν θα βρει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με Βενιζέλο και Σαμαρά στο «τιμόνι», ότι θα βγούνε και από τον χώρο της Κεντροδεξιάς νέες δυνάμεις, οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να μπουν σε ένα μεγαλύτερο «μέτωπο», διότι ο κόσμος θέλει να δει μια συνεννόηση και μια ευρύτερη συνένωση μεταξύ των Ελλήνων.

Αυτό νομίζω θα έπρεπε να το λάβουμε σοβαρά υπόψη.

Αισθάνομαι, ότι τελείωσε… Αυτό το ψυχορράγημα της μεταπολιτευτικής περιόδου στις εκλογές του 2012, θα επισφραγιστεί με το τέλος τώρα στις εκλογές, που θα έχουμε το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ... ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν ανησυχείτε κ. Κουίκ, μήπως ενοχλεί η διατύπωση της πρόθεσης για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, από το πολιτικό ακροατήριο, να το πω έτσι, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; Με την έννοια, ότι οι άνθρωποι που σας ακολουθούν είναι κυρίως αντιμνημονιακοί Κεντροδεξιοί. Άλλωστε, ο βασικός «πυρήνας» του Κόμματος είναι αυτός. Και το ρωτώ, γιατί τα γκάλοπ σας δείχνουν μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας»!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Με το πολύ καλό αποτέλεσμα, όμως, των γκάλοπ, που καταγράφηκε και επάνω στη συμπεριφορά μας στην ψήφο εμπιστοσύνης, ότι εμείς θέλουμε εκλογές.

Υπενθυμίζω και τα τελευταία γκάλοπ, και στο ΒΗΜΑ και στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, με πρόθεση ψήφου, να μας βγάζει στο 4,7%, που σημαίνει, ότι έχουμε μια πραγματικά ανοδική πορεία.

Κύριε Χατζηνικολάου, πάντοτε σας μίλαγα και στην προσωπική μας σχέση φιλίας, αλλά και τώρα που σας αντιμετωπίζω ως Βουλευτής απέναντι σε έναν δημοσιογράφο, με ειλικρίνεια.

Εγώ είμαι ένα «καραμανλόπαιδο». Εκεί μεγάλωσα πολιτικά, εκεί εν πάση περιπτώσει ανήκω.....

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γι’ αυτό ρωτάω που κολλάει η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Είμαι «καραμανλόπαιδο», αλλά δεν είμαι «αριστεροφοβικός». Σε καμία περίπτωση. Απλά με ενοχλεί να παρουσιάζομαι ως «ουρά» της αριστεράς.

Είμαι αυτό που είμαι, είμαι αυτό που σας περιέγραψα και (όπως έχει πει και ο Πάνος Καμμένος για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ) μπαίνω και εγώ εγγυητής σε αυτό που θέλει ο Έλληνας: Ότι δεν θα επιτρέψουμε παραχάραξη των εθνικών μας θεμάτων, δεν θα επιτρέψουμε παραχάραξη των σχέσεών μας με την εκκλησία και βεβαίως πάνω από όλα έχουμε ένα πολύ πιο προωθημένο ......

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δηλαδή μπορεί να δούμε Κουίκ Υπουργό σε κυβέρνηση Τσίπρα;

Τ. ΚΟΥΙΚ: (ΓΕΛΙΑ).

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γελάτε...... Ναι, αλλά με συγχωρείτε. Όπως το λέω είναι. Η εικόνα που εμφάνισε ο κύριος Καμμένος, είναι όπως το λέω. «Κουίκ Υπουργός, σε κυβέρνηση Τσίπρα».

Τ. ΚΟΥΙΚ: Έχω πάνω από όλα το όραμα να δω τον Έλληνα πάνω από τις κάλπες το συντομότερο δυνατόν. Σας διαβεβαιώνω, τα επόμενα δεν με ενοχλούν κύριε Χατζηνικολάου. Δεν με ενδιαφέρει κανένα υπουργιλίκι εμένα προσωπικά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το ερώτημά μου δεν ήταν προσωπικής φύσεως. Αναφέρομαι στην πολιτική συγκατοίκηση.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το κατάλαβα. Εσείς φανταζόσασταν ποτέ, να δείτε Νεοδημοκράτη Υπουργό σε μια ίδια κυβέρνηση μαζί με την κυρία Ρεπούση, για παράδειγμα;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι βέβαια.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε Νεοδημοκράτη Υπουργό μαζί με το ΠΑΣΟΚ, όταν ξέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στην πλάτη του ιστορίες διαφθοράς;

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ένα τελευταίο ερώτημα. Θέλω το σχόλιό σας για την τουρκική πρόκληση στην ΑΟΖ της Κύπρου. Το καράβι το τουρκικό, που μπήκε στην κυπριακή ΑΟΖ και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδράσει η χώρα μας.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Έχουμε αφήσει πολύ λιτά τα «λουριά» στο θέμα της Άγκυρας. Το βλέπουμε ακόμα και στα θέματα της Θράκης, κύριε Χατζηνικολάου, μη παρεμβαίνοντας ακόμα και στην διπλωματική συμπεριφορά του εκεί Πρόξενου.

Η άποψή μου είναι, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε πια με γλυκιά διπλωματική γλώσσα με την Άγκυρα. Θα πρέπει να είμαστε σαφείς και γι’ αυτό και ο κύριος Καμμένος έχει επανειλημμένα πει, ότι όταν εμείς θα αποφασίσουμε, που πρέπει να το κάνουμε σήμερα, αν μπορούμε χτες, να ανακηρύξουμε την δική μας ΑΟΖ για να αρχίσει η συζήτηση για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Κρήτη, θα πρέπει έντιμα επάνω στη διεθνή πολιτική σκακιέρα να μιλήσουμε ανοιχτά και ξάστερα και με Αμερικάνους και με Ρώσους.

Οι Ρώσοι θέλουν και μία βάση να έχουν πάνω στη Λήμνο. Γιατί να μην την έχουν; Για να μπορέσουμε και εμείς να εξασφαλίσουμε, λόγω της διέλευσης των ρωσικών πλοίων, μια καλύτερη ασφάλεια εδώ στην περιοχή του Αιγαίου.

Και με τους Ισραηλινούς. Είναι αυτός ο άξονας πολύ σημαντικός για μας. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε συμμαχίες, μεγαλύτερη ασφάλεια και να εξασφαλίσουμε τα δικά μας τι κοιτάσματα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Κουίκ. Καλή σας μέρα.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top