ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κανείς εκπαιδευτικός δε θα κάνει παραπάνω ωράριο από αυτό που του αντιστοιχεί 
«Κανείς εκπαιδευτικός δε θα κάνει παραπάνω ωράριο από αυτό που του αντιστοιχεί».
Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος στις τελευταίες διαδοχικές συναντήσεις με τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών δασκάλων και νηπιαγωγών (ΟΛΜΕ , ΔΟΕ).
Ωράριο εκπαιδευτικών ανά βαθμίδα εκπαίδευσης
Μετά από ερωτήματα Α/θμιων καθώς και Β/θμιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, σχετικά με το υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας εκπαιδευτικών, λαμβάνοντας υπόψη την υποπ. Θ2, παρ.2 του N.4152/2013, και την παρ.3, αρ.48, του Ν.2413/1996, υπουργείο Παιδείας, τον περσμένο Δεκέμβρη,  απέστειλε προς τις Διεύθύνσεις Εκπαίδευσης έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο:
1.Οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης που έχουν μεταταχθεί στην Α/θμια Εκπ/ση ακολουθούν το ωράριο της Α/θμιας.
2.Οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης που αποσπώνται σε Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης προκειμένου να διατεθούν σε Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, με αίτησή τους, ακολουθούν το ωράριο της Α/θμιας.
3.Οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης που διατίθενται στην Α/θμια Εκπ/ση για συμπλήρωση ωραρίου ή ολικά, για τις ανάγκες της Υπηρεσίας, ακολουθούν το ωράριο της Β/θμιας. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας, συνεπάγεται και η ανάλογη μείωση ωραρίου που ισχύει στην εκάστοτε βαθμίδα Εκπαίδευσης.
πηγη:esos.gr

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top