Το Euro 2020 αργεί ακόμη, αλλά σήμερα κρίνεται το πού θα φιλοξενηθεί, αφού η UEFA θα αποφασίσει πού θα ανατεθεί η διοργάνωση των αγώνων. 

Αποτελεί ειλημμένη απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας η διοργάνωση να φιλοξενηθεί σε 13 διαφορετικές χώρες, με τις συνολικές υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί να είναι 19. Δώδεκα εξ αυτών θα επιλεγούν για να φιλοξενήσουν τους αγώνες των ομίλων, των «16» και των προημιτελικών, ενώ μία θα επιλεγεί για να υποδεχτεί τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό. 

Για το «πακέτο» των ημιτελικών και του τελικού έχουν καταθέσει φάκελο μόνο το «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου και το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, με το πρώτο να είναι το φαβορί, αφού οι Γερμανοί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2024. 

Για τα υπόλοιπα παιχνίδια, πέρα από Άγγλους και Γερμανούς, υποψηφιότητα έχουν καταθέσει Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, ΠΓΔΜ, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία και Ουαλία, αλλά μόνο 12 από τις 19 υποψηφιότητες θα επιλεγούν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικοδέσποινες χώρες δεν εξασφαλίζουν αυτόματα παρουσία στην τελική φάση του Euro 2020 και θα συμμετέχουν στα προκριματικά ΚΑΙ οι 54 χώρες της UEFA διεκδικώντας τις 24 θέσεις για τα τελικά. 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top