Αποφεύγει τη βαριά ποινή για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ ο Όσκαρ Πιστόριους. Η δικαστής ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής την απόφασή της για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης κι έκρινε πως είναι ένοχος για εξ αμελείας δολοφονία. 

Έτσι ο αθλητής απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία πως ηθελημένα και εν γνώσει του πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, με την έδρα να αποδέχεται ουσιαστικά πως δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του κατηγορούμενο πως πέρασε τη σύντροφό του για διαρρήκτη. 

Η δικαστής Τοκοτζίλε Μασίπα ανέφερε πως κρίθηκε ομόφωνα πως ο Πιστόριους ενήργησε αφελώς όταν πυροβόλησε στην πόρτα του μπάνιου, αλλά πιστεύοντας πως υπήρχε ένας εισβολέας στην οικία του και πρόσθεσε πως οι εισαγγελείς δεν κατάφεραν να αποδείξουν πως ήθελε να σκοτώσει τη Ρίβα Στίνκαμπ. 

Εκκρεμεί πλέον η ανακοίνωση της απόφασης για την ακριβή ποινή στον Πιστόριους, που θα γίνει γνωστή στις 13 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε ο Πιστόριους θα είναι ελεύθερος με εγγύηση. Πάντως σύμφωνα με την ετυμηγορία, η μέγιστη ποινή φυλάκισης που μπορεί να του επιβληθεί είναι 15 χρόνια. Ειδικοί εκτιμούν πως θα τιμωρηθεί με φυλάκιση 7-10 ετών. 

Για τις «μικρότερες» κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Πιστόριους, κρίθηκε αθώος για τον πυροβολισμό από οροφή αυτοκινήτου και την κατοχή πυρομαχικών, αλλά ένοχος για τον πυροβολισμό σε εστιατόριο που παραλίγο να τραυματίσει κάποιον στην παρέα του.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top