ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ από το Ινστιτούτο Νέων Διαλόγου και παρέμβασης.
 Πραγματοποιήθηκε από την Xριστιανοδημοκρατική Νεολαία Ελλάδος “ Πνευματικό Συμπόσιο” στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του ΧΡΙ.ΚΑ με την συμβολή του Ινστιτούτου Νέων Διαλόγου και Παρέμβασης “ΠΑΝ.ΚΑΝ” προς τιμήν του Αχαιού μεγάλου ανδρός με θέμα


 “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ : Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ”

Πνευματική και πολιτική προσω­πικότητα, που σημάδεψε τον 20ο αι­ώνα στη χώρα μας. ο συμπολίτης Πα­ναγιώτης Κανελλόπουλος.
Σαν χθες. 11 Σεπτεμβρίου, πριν από 28 χρόνια (1986). έφυγε από τη ζωή. σε ηλικία 84 ετών.
Άφησε πίσω του ένα σημαντικό πνευματικό έργο αποτελούμενο από 200 βιβλία στους τομείς της κοινω­νιολογίας. της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας.
Στη ζωή του προσπάθησε να συν­θέσει την πνευματική δημιουργία με την πολιτική δράση.
Στη Μεταπολίτευση, του αποδόθη­κε ο τίτλος του <<Νέστορα» της ελλη­νικής πολιτικής για τη μετριοπάθεια, την αυτοκριτική διάθεση και το ήθος του.
Χαρακτηριστικό του πολιτικού και διανοούμενου Παναγιώτη Κανελλό­πουλου. η ακράδαντη πεποίθηση του για εθνική ενότητα και ομόνοια του ελληνικού λαού την οποία επεδίωκε κηρύσσοντας την ανάγκη για μετριο­πάθεια και πολιτική ψυχραιμία. Με αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία, πιστός στις ιδέες του υποστήριζε τις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύμα­τος και της αξιοκρατίας, δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια τις απόψεις του και διώχθηκε από ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Τα στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή. το έργο και τη δράση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου είναι γνωστά.
Έζησε, δημιούργησε και έδρασε στην Ελλάδα, επισκοπώντας αδιά­λειπτα τα δρώμενα στην ευρύτερη έκταση του πλανήτη.
Η παρέμβασή του. με λόγους και πράξεις, με συνενέργεια «νου και καρδιάς», εκδηλώθηκε στο στίβο τό­σο της πνευματικής όσο και της πο­λιτικής ζωής ο ίδιος αναζήτησε την ιδανική συνισταμένη ανάμεσα στις δύο αυτές παραμέτρους.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top