Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ  ( D-NAT) εξελέγη σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γεώργιος Κύρτσος, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Κύριος σκοπός της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ  ( D-NAT) είναι η προώθηση της θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων  μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κύρτσος μετά το πέρας της συγκρότησης σε σώμα του Προεδρείου της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας δήλωσε ότι ιδιαίτερα σήμερα με το ζήτημα της Ουκρανίας και τις σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά και τα ζητήματα της Μεσογείου, πρέπει να ενδυναμωθεί η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διεργασίες της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ και να εκφράζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται, ότι στην προεδρία  της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας εξελέγη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή με την υποστήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Η προσεχής συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας θα λάβει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Με 220 μέλη από 27 χώρες η Κ.Ο. του ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top