Η Αργεντινή κερδίζει τη μάχη στα Ηνωμένα Έθνη τα οποία ζητούν ρύθμιση στις αναδιαρθρώσεις χρέους!

Η Γενική συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα για να συνταχθεί νομικό πλαίσιο που θα διέπει την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους εν μέσω μάχης για το θέμα αυτό μεταξύ του Μπουένος Άιρες και των hedge funds.

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τέσσερα ψηφίσματα εκ των οποίων το ένα για τη θεσμοθέτηση νομικού πλαισίου για πτωχεύσεις και αναδιαρθρώσεις. Η απόφαση ελήφθη με 124 θετικές ψήφους, 11 αρνητικές και 41 αποχές. Στην ψηφοφορία, η Ελλάδα απείχε όπως και οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε., πλην της Γερμανίας, της Φιλανδίας, της Τσεχίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που ψήφισαν κατά.

Κριστίνα Κίρχνερ

Με μία θριαμβευτική ανάρτηση στο Facebook, η Πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ χαιρέτισε την απόφαση του ΟΗΕ. «Πραγματικά σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους τους Αργεντινούς. Σήμερα θα πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι», ανέφερε.

Όπως εξήγησε: «Για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν καθοριστική η συμβολή των G-77 και της Κίνας. Για περισσότερα από 10 χρόνια αυτή η ομάδα χωρών αγωνιζόταν να πετύχει αυτή τη συμφωνία, επιχειρηματολογώντας ότι είναι εφικτή και ζητώντας να μην επαναληφθεί αυτό που γίνεται με τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια στην Αργεντινή».

Όσον αφορά εκείνους που ψήφισαν αρνητικά, σημείωσε: «Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε ένα πιο δίκαιο κόσμο στον οποίο πετούν περισσότερα περιστέρια και λιγότεροι γύπες σε όλους τους τομείς. Έναν πιο ισορροπημένο κόσμο, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τις αντιπαραθέσεις».


Σχόλιο Onlinepress
Μέσα στην διαχειριστική λογική του Σαμαρά και του Βενιζέλου απουσιάζουν παντελώς οι σκέψεις να παγώσουν έστω ένα μέρος των τόκων για μια διετία, να αιτηθούν μια ειδική ρύθμιση για την εγχώρια οικονομία εντός των ευρωπαϊκών πλαισίων, να αντιμετωπίσουν τους εγχώριους πόρους με εθνικά κριτήρια χωρίς την κηδεμονία των δανειστών, να αντισταθούν στις καταστροφικές συνταγές των δανειστών. Ούτε ίχνος ελιγμού ακόμα και μέσα στα στενά πλαίσια του απροσχημάτιστου ιδεολογικού τους προσανατολισμού. Περισσότερο υπέρμαχοι αυτής της πολιτικής από αυτούς που αρχικά την επεξεργάστηκαν.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει να εξετάσει την στάση αυτών των πολιτικών. Η καθ’ υπέρβαση προσήλωση σε μεθοδεύσεις που ρημάζουν τον τόπο και τον λαό δηλώνει την συμμετοχή τους και την πεποίθησή τους σε υπερεθνικές επιδιώξεις.


ΠΗΓΗ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top