Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με αφορμή τη χθεσινή ονομαστική του εορτή, μίλησε στη Δημοτική Τηλεόραση για όλους και για όλα. Ο ιεράρχης, με τον πύρινο λόγο, σχολίασε τη σπουδαιότητα της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αρχαία Αμφίπολη και τόνισε πως αυτή πιστοποιεί για ακόμη μια φορά την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Επίσης, κατακεραύνωσε τους «εκβιαστικούς» όρους του Ερντογάν για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, κάνοντας καθαρά λόγο για 40χρονη κοροϊδία εκ μέρους της γείτονας χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικείμενη και πολυσυζητημένη λειτουργία τεμένους στη χώρα μας.
Έτσι λοιπόν, αναφορικά με τα σημαντικά ευρήματα που φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη, ο σεβασμιώτατος, όπως διαβάζουμε στο pentapostagma.gr, σχολίασε: «Μακάρι να βρεθεί ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά αυτό δεν φαίνεται, οι αρχαιολόγοι δεν το πιστεύουν. Όπως και να χει είναι ένας θησαυρός, ο οποίος πιστοποιεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Όχι ότι δεν ήταν πιστοποιημένη. Είναι μια επιπλέον μαρτυρία και το γεγονός αυτό έκανε τους Σκοπιανούς να λένε ότι βρίσκουν παρόμοιο τύμβο. Αυτά είναι στη φαντασία τους».
Σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος ουσιαστικά ανέφερε «ανοίξτε τα τζαμιά για να ανοίξουμε τη Χάλκη», ο κ. Άνθιμος τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν μπορούμε να “μαστε υποχωρητικοί. Μ αυτή την άδεια μας κοροϊδεύουν 40 χρόνια. Ποια εμπιστοσύνη να τους έχεις; Δεν μπορώ να σταθώ άνετα μπροστά στην τουρκική παρουσία. Δεν είναι φερέγγυοι».
Τέλος, ερωτηθείς για το αν ο ίδιος θα συμφωνούσε με τη λειτουργία τεμένους στη χώρα μας, είπε: «Μπορούν να υπάρχουν τζαμιά χωρίς μιναρέ, όπως υπάρχουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, πάντοτε με την άδεια του κράτους».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top