Ο ανεξάρτητης βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ και έδωσε το παρόν τόσο στην ομιλία του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, όσο και στη συνέντευξη Τύπου την επόμενη μέρα.

Ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε συνεργασία τόσο με τον Νίκο Νικολόπουλο, όσο και με τον Γιάννη Δημαρά, όχι όμως ενσωμάτωση των δύο βουλευτών στους ΑΝ.ΕΛ., αλλά συνεργασία σε επίπεδο συστράτευσης δυνάμεων.

Βρήκαμε τον Νίκο Νικολόπουλο, την επόμενη ημέρα το πρωί της ομιλίας του Καμμένου στη ΔΕΘ και μιλήσαμε για όλους και για όλα. Οι καταγγελίες που έκανε ο Νικολόπουλος στο news.makedonias.gr είναι πολλές και σίγουρα χρήζουν ανάλυσης. Εμείς σας παραθέτουμε όλα όσα μας είπε και μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

“Μου έταξαν υπουργείο για να γυρίσω στη ΝΔ, στον τελευταίο ανασχηματισμό”

Αρχικά, ο Νίκος Νικολόπουλος προχώρησε και σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Αν και ανεξάρτητος βουλευτής, μετά τη φυγή του από τη ΝΔ, του έγινε πρόταση στον τελευταίο ανασχηματισμό να γίνει υπουργός σε κάποιο υπουργείο, προκειμένου να γυρίσει στη Νέα Δημοκρατία και εν συνεχεία να ψηφίσει υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

“Μπορώ να γυρίσω ανά πάσα στιγμή στη Νέα Δημοκρατία. Χθες, σήμερα, αύριο. Μου ζήτησαν ας πούμε στον τελευταίο ανασχηματισμό να γυρίσω και όχι μόνο αυτό, να μου δώσουν και υπουργείο. Φυσικά μετά θα έπρεπε να δεχτώ να ψηφίσω υπέρ της πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το αρνήθηκα από την πρώτη στιγμή…”.

“Θα πέσουν πολλά λεφτά για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας…”

“Η κυβέρνηση δίνει 350 χιλιάδες ευρώ σε μεγαλοεργολάβο – μεγαλοεκδότη 350.000.000 ευρώ. Αφορά δρόμο στην Πελοπόννησο, γιατί λέει οι εργολάβοι εμφάνισαν απώλεια εσόδων από τη μειωμένη κίνηση στα διόδια. Μιλάμε για λεφτά που δεν έπρεπε να δοθούν. Τα λεφτά αυτά δεν αφορούν έργα που έγιναν, αλλά για κάτι που δεν έγινε. Αν, λέω εγώ τώρα, κρατηθούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ για να δοθούν κρυφά σε ανεξάρτητους και μη βουλευτές, προκειμένου να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξέρετε για το ποσό μιλάμε; Για 2 εκατομμύρια σε κάθε βουλευτή, αν αναλογιστούμε ότι η κυβέρνηση ψάχνει 26 ψήφους για να φτάσει στους 180. Είναι πολλά τα λεφτά. Ποιος θα τα αρνηθεί;”, είπε ο Νικολόπουλος, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ακούστηκαν ακόμα και στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, για χρηματισμό και εκβιασμό σε βάρος βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μία καταγγελία που έχουν κάνει κατά καιρούς αρκετά στελέχη από κόμματα της αντιπολίτευσης…

“Πρέπει να διαπραγματευτεί με βουλευτές ο Τσίπρας για να έρθει γρήγορα η ανατροπή”

Σύμφωνα με τον Νικολόπουλο “όπως λοιπόν θα υπάρχουν προσεγγίσεις από την κυβέρνηση σε άλλους βουλευτές, εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Να πιάσει ο Τσίπρας βουλευτές, να τους τάξει ας πούμε κάτι και να μην ψηφίσουν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης…”.

“Συνεργασία με Ανεξάρτητους Έλληνες”

Ο Νίκος Νικολόπουλος μας εξήγησε και τη συνεργασία που θα έχει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάτι που προανήγγειλε και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος. Ο Καμμένος δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, ωστόσο ο Νικολόπουλος, μας εξήγησε τον τρόπο της συνεργασίας.
“Έχουν γίνει πολλές πολιτικές συνεργασίες μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Αυτό που θα γίνει με εμένα, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατικών και τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι απλό: κρατάω την πολιτική μου αυτοδυναμία, κινούμαι όπως θέλω, αλλά έχω το 20% επί των ψηψοδελτίων σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, αν σε ένα νομό οι ΑΝ.ΕΛ. κατεβάσουν 10 υποψηφίους, οι 2 θα είναι δικές μου επιλογές. Τονίζω ότι δεν μιλάω για εκλεγμένους, αλλά για τους υποψηφίους” υποστήριξε ο Νίκος Νικολόπουλος.

“Μου έκανε αγωγή ο Μελισσανίδης και μου ζητάει 300 χιλιάδες ευρώ”

“Κρατώντας μία εφημερίδα, την Ακρόπολη στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως έκανα πάντα στην εκπομπή μου στην τηλεόραση, διάβαζα τα πρωτοσέλιδα. Εκεί διάβασα “ο μεγαλολαθρέμπορος, ο αυτός, ο εκείνος” και εκείνη τη στιγμή μου έρχεται μήνυμα στο κινητό μου, από το προσωπικό νούμερο του Μελισσανίδη με απειλές και του απαντάω ότι θα πάω στον εισαγγελέα. Μου απαντάει ότι αν δεν πάω θα είμαι άνανδρος. Πάω λοιπόν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, καταθέτω μήνυση και ζητάω την προφυλάκισή του. Οι αστυνομικοί και καλά δεν μπορούσαν να τον βρουν, εκεί που πήγαν να τον βρουν δεν τον έβρισκαν. Εγώ τους είπα να τους δώσω διευθύνσεις από τις εταιρίες του, για να τον συλλάβουν. Πήγαν σπίτι του και τους άνοιξε ο γιος του, δεν ήταν εκεί ο πατέρας του. Εγώ επί 48 ώρες, έπαιρνα κάθε μισή ώρα τηλέφωνο στον αρχηγό της αστυνομίας και τον υπουργό και ρωτούσαν αν συνελήφθη. Στο twitter έγραφα μηνύματα όπως “πέρασε και αυτή η μισή ώρα, ενώ μυρίζει το πούρο του έξω από τα γραφεία του, οδός τάδε, οι αστυνομικοί τον βλέπουν και δεν τρέχουν, τους κάνει πλάκα από το μπαλκόνι του”, μας είπε ο Νικολόπουλος και συνέχισε: “Μετά από έξι με οκτώ μήνες, απαντώντας στη συκοφαντική δυσφήμιση, τον εκβιασμό και την απειλή που του έκανα, ο Μελισσανίδης μου έκανε αγωγή και μου ζητάει 300.000.000 ευρώ. Δεν είμαι από ατσάλι. Αν εκδικαστεί η αγωγή σε βάρος μου, δεν είμαι βουλευτής όταν εκδικαστεί, κατεβάσει 20 δικηγόρους, έχει και μία φιλική έδρα, που θα βρω να τα πληρώσω αν καταδικαστώ. Μου λέει η οικογένειά μου να μην μπλέξω, δεν μπορώ όμως… Μου το λένε και οι φίλοι μου “που πας και μπλέκεις;”. Αν δεν μιλήσω εγώ, αν δεν ανατραπεί το συγκεκριμένο καθεστώς, τους απαντάω, εσένα η σύνταξή του θα σταματήσει να κόβεται, θα σταματήσεις να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ και άλλα πολλά; Όχι”.

“Την άλλη εβδομάδα εκδικάζεται η έφεση του Μπόμπολα και του ιού…”

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως μας είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, εκδικάζεται η έφεση για την καταδίκη του Μπόμπολα και του ιού του…

“Ο Μπόμπολας καταδικάστηκε πρωτόδικα και ομόφωνα από την έδρα, με αντίδικο εμένα, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης. Το θέμα τότε ήταν οι λόγοι της παραίτησής μου από τη ΝΔ. Τότε, στο κυριακάτικο Έθνος έγραψαν ότι δεν ήταν οι λόγοι της παραίτησής μου αυτοί που ανέφερα τότε”, τόνισε ο Νικολόπουλος.

“Δεν γυρίζω στη ΝΔ”

Μπήκαμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε τον Νίκο Νικολόπουλο, με αφορμή το γεγονός ότι όταν ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη ο Αντώνης Σαμαράς, είχε πει ότι δεν γυρίζει στη Νέα Δημοκρατία ούτε ως αρχηγός και μετέπειτα πρωθυπουργός. Άραγε, ο Νίκος Νικολόπουλος, θα γύριζε στη Νέα Δημοκρατία ως πρόεδρος και μετέπειτα πρωθυπουργός;

“Αν είναι να γυρίσω ως πρωθυπουργός, το συζητάω (γέλια). Αρκεί να χαράξω τελείως διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθεί η σημερινή συγκυβέρνηση. Όχι, ξεκάθαρα, στη ΝΔ δεν γυρίζω” απάντησε.

“Με τον Μπέτελ, ήθελα να κάνω ντόρο για να ακουστεί το θέμα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”

Ο Νικολόπουλος ξεκαθάρισε εκ νέου ότι έφυγε μόνος του από τους Ανεξάρτητους Βουλευτές και δεν τον έδιωξαν.

Ωστόσο, έδωσε και την απάντησή του στο θέμα που προέκυψε με τον πρωθυπουργό από το Λουξεμβούργο, ένα θέμα που έκανε τον γύρο του κόσμου, με την ανάρτηση του Νίκου Νικολόπουλου, όπου αναφέρονταν στην ιδιωτική ζωή του Μπέτελ να ζητήσει σε γάμο τον σύντροφό του…

“Δεν υπήρχε καμία αντίδραση από τα ΜΜΕ, εκτός από μερικά, για το αντιρατσιστικό. Δεν έκανα κάτι κακό. Έγραψα αυτό που έγραψα στο twitter και ανέβασα από κάτω το θέμα με σχετικό δημοσίευμα που αναφέρονταν στην πρόταση γάμου που έγινε από τον πρωθυπουργό από το Λουξεμβούργο. Έγινε ντόρος και υπήρχε και απάντηση από τον Μπέτελ. Είχε πέσει μουγκαμάρα στη Βουλή, είχε πέσει γραμμή να μη βγει προς τα έξω. Το ανέφεραν κάποιοι βουλευτές, δεν έτυχε προβολής από τις τηλεοράσεις. Κάπως έπρεπε να γίνει γνωστό. Με αυτόν τον τρόπο έγινε γνωστό ότι πηγαίνουν να περάσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”.

“Μου είπε ο Άνθιμος ότι άλλο νομοσχέδιο έδωσε η κυβέρνηση στην Ιερά Σύνοδο και άλλα πέρασαν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”

Οι καταγγελίες του Νίκου Νικολόπουλου συνεχίστηκαν. Μας είπε ότι συναντήθηκε πριν από μερικές ημέρες, με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο και τον ρώτησε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…

“Ο ίδιος ο Άνθιμος μου είπε ότι άλλο νομοσχέδιο έδωσε η κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό και τελικά άλλα πέρασαν μέσα στο νομοσχέδιο. Δηλαδή είπαν ψέματα στην Ιερά Σύνοδο; Την εξαπάτησαν; Το αντιρατσιστικό έρχεται κόντρα στα πιστεύω της Εκκλησίας. Δεν υπήρχε η διάταξη περί ομοφυλοφιλίας. Έτσι μου είπε ο Άνθιμος. Τα έβαλα ακόμα και με έναν πολύ καλό μου φίλο, τον μητροπολίτη Καλαβρύτων. Ρώτησα γιατί δεν χτυπούν οι καμπάνες πένθιμα, όπως έγινε την περασμένη χρονιά, επί τρεις ημέρες; Το έπαιξαν όλα τα κανάλια”.

Η απάντηση του Νίκου Νικολόπουλου είναι απλή: “Αν λοιπόν ξεγέλασε η κυβέρνηση την Εκκλησία. Αν όντως έγινε, γιατί τους κρατάμε; Να φύγουν να έρθει ο επόμενος, ο Τσίπρας. Αν μας ξεγελάσει και αυτός και αποδειχθεί στην πορεία, να φύγει και αυτός…”.

“Δεν μπορούσα με όσα γίνονταν να μείνω στη Νέα Δημοκρατία”

Ρωτήσαμε τον Νίκο Νικολόπουλο, με άκρως λαϊκό τρόπο: Έφυγες από το μαντρί και όπως λέει ο λαός, θα σε φάνε οι λύκοι. Δηλαδή, έφυγες από τη Νέα Δημοκρατία. Μόνος σου θα ξαναβγείς βουλευτής;

“Κατά 99% δεν θα ξαναβγώ μόνος μου. Αλλά δεν μπορούσα να μείνω εκεί. Δεν είχα άλλη επιλογή, θα ήταν σαν να έλεγα ψέματα στους ψηφοφόρους μου, αυτούς που με εμπιστεύτηκαν επί 25 χρόνια. Σκέφτηκα ότι χρωστάω σε αυτούς που με ψήφισαν. Έχω ένα χρέος απέναντί τους. Παραιτήθηκα και από την τηλεόραση που έκανα εκπομπή και τα νούμερα που έκανα ήταν καταπληκτικά. Τρεις φορές επάνω από τον Τράγκα και το δελτίο ειδήσεων ήμουν βάση AGB. Κανένας δεν το περίμενε. Με έβλεπε πολύς κόσμος. Αυτά που έλεγα, τα έβλεπε και με εμπιστεύονταν ο κόσμος. Ενοχλούσαν την κυβέρνηση αυτά που έλεγα. Μου ξαναζήτησαν να επιστρέψω, αλλά μάλλον θα κάνω βραδινή εκπομπή με άλλο κόνσεπτ. Αλλά βασική μου τακτική είναι να μη με φιμώνουν”.

“Εκλογές τον Μάρτιο του 2015”

Ρωτήσαμε τον Νίκο Νικολόπουλο, πότε πιστεύει ότι θα έχουμε βουλευτικές εκλογές…

“Ο Σαμαράς θα το τραβήξει όσο πάει. Θα κερδίσει 10-15 ημέρες με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οπότε εκλογές πιστεύω θα έχουμε στα μέσα Μαρτίου”.

“Πρέπει να έρθει η ανατροπή”

“Ο Τσίπρας είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Χειρότερος δεν μπορεί να είναι από αυτούς που έχουμε τώρα. Πρέπει όμως να το λέει η καρδιά του, να έχει… πνευμόνια για να αντισταθεί στους δανειστές. Να μπορέσει να κρατηθεί αρχικά το πρώτο δύσκολο εξάμηνο. Αν τα καταστρέψουν όλα οι προηγούμενοι, δεν θα μπορέσει να κρατηθεί” εκτίμησε ο Νίκος Νικολόπουλος και πρόσθεσε: “Η καλύτερη πάντως περίπτωση, είναι ο Τσίπρας να έχει τα λεφτά, δεν ξέρω αν τα έχει, αλλά αν τα έχει θα μας βάλει σε μεγάλη περιπέτεια, αρκεί να έχει τα… πνευμόνια να αντέξει”.

“Αν άφηνα την έδρα μου, δεν θα είχα πιστόλι να πολεμάω”

Ένα ερώτημα που δεν απαντάνε και πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, είναι γιατί εφόσον φεύγουν από ένα κόμμα, δεν αφήνουν τη βουλευτική τους έδρα;

“Εγώ αν άφηνα την έδρα μου, δεν θα είχα πιστόλι να πολεμάω. Δεν το κάνω για τα λεφτά. Θα είχα την ίδια αποζημίωση, όντας 25 χρόνια βουλευτής και θα είχα και λιγότερα έξοδα. Δεν το κάνω όμως. Πως θα τους πολεμήσω απ’ έξω; Γι’ αυτό κρατάω την έδρα μου. Τώρα αναφορικά με την κυβέρνηση και τον Τσίπρα, δύο τινά υπάρχουν. Να κρατηθεί η κυβέρνηση μέχρι τέλους, δηλαδή ολόκληρη τη θητεία της ή να έχουμε εκλογές τον Μάρτιο. Για να κρατηθεί η κυβέρνηση, πρέπει να βρει τους 180, δεν τους έχει. Τι θα κάνει ο ανεξάρτητος βουλευτής; Θα στηρίξει ας πούμε την κυβέρνηση και μετά δεν θα ξαναβγεί, ή να στηρίξει αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην περάσει του Προέδρου της Δημοκρατίας και να πάμε σε εκλογές, μπαίνοντας ο βουλευτής στο επόμενο κοινοβούλιο; Το θέμα είναι πάντως να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο”.

Η εξήγηση του Νίκου Νικολόπουλου για τον Τσίπρα ως τον επόμενο πρωθυπουργό είναι απλή…

“Το βασικό είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Έρχεται ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως επόμενη κυβέρνηση. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μας κάνει η παλιά κυβέρνηση, δεν θα μας κάνει και η επόμενη. Υπάρχουν όμως πολλές διαφορές με τα άλλα κόμματα που θα πρέπει να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει κυβέρνηση. Ενώ στα φορολογικά υπάρχει κοινή σκέψη, κοινή πολιτική, δεν υπάρχει συνοχή στα εθνικά μας θέματα. Εκεί θα πρέπει να βρεθεί η λύση. Εκτός αν συμφωνηθεί το εξής: Αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει με τα φορολογικά, τις δανειακές συμβάσεις και τα υπόλοιπα, αφού υπάρχει σύμπνοια απόψεων και στα εθνικά, ας χαράξει την πολιτική το άλλο ή τα άλλα κόμματα που θα συνεργαστούν…”.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top