Ένας μοναχός σκοτώθηκε και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, όταν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν έπεσαν σε γκρεμό, βάθους περίπου 100 μέτρων, κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος. 


Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν το πυροσβεστικό όχημα με τους δύο επιβαίνοντες πυροσβέστες βγήκε στους δρόμους του Αγίου Όρους για την καθιερωμένη, ημερήσια περιπολία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λόγω της σαθρότητας του οδοστρώματος το πυροσβεστικό έπεσε σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο πυροσβέστες.
Ο μοναχός, με δικό του όχημα, ξεκίνησε για να πάει στον τόπο του ατυχήματος και πιθανότατα να βοηθήσει στον εντοπισμό των πυροσβεστών, όμως 100 μέτρα πριν από το σημείο του πρώτου περιστατικού, το όχημα ξέφυγε από τον δρόμο και έπεσε κι αυτό στο γκρεμό.
Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστήριξε πως και τα δύο ατυχήματα σημειώθηκαν λόγω της σαθρότητας του εδάφους.
«Είναι σαθρό το έδαφος και δεν το κατάλαβαν ούτε οι πυροσβέστες, ούτε ο μοναχός και έπεσαν στον γκρεμό, σε βάθος περίπου 60 – 70 μέτρων».
Οι δύο πυροσβέστες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ο μοναχός εντοπίστηκε νεκρός.
 Η κατάσταση των δύο πυροσβεστών σύμφωνα με πληροφορίες του "Αγιορείτικου βήματος" από το νοσοκομείο είναι αρκετά σοβαρή, αλλά έχουν ξεφύγει το κίνδυνο για τη ζωή τους, όπως σημείωσε στοΑγιορείτικο Βήμα ο πολιτικός διοκητής του Αγίου Ορους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου ο οποίος εξήγησε ότι αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια για την ανέλκυση του οχήματος.Ένας μοναχός νεκρός και δύο πυροσβέστες τραυματίες στο Αγιο Όρος


Επιμέλεια:Αντρέας Νικολόπουλος 
Πηγή:Αγιορείτικο Βήμα 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top