“ Με ονομαστική ψηφοφορία, και αφού χρειάσθηκαν 8 αντικαταστάσεις, ψηφίσθηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ από το Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής  ”
Του Κώστα Πουλακίδα 


Με ονομαστική ψηφοφορία, και αφού χρειάσθηκαν 8 αντικαταστάσεις, ψηφίσθηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ από το Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 95 Βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 51 βουλευτές, κατά 38 βουλευτές και 6 παρών. Συγκριμένα ψηφίσθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών, όπως και οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός.

Όσον αφορά τις αντικαταστάσεις:

- Η ΝΔ αντικατέστησε τους Λευτέρη Αυγενάκη (που έχει υποβάλλει από την περασμένη εβδομάδα το σχετικό αίτημα με επιστολή), Γιώργο Κωνσταντόπουλο (απουσιάζει στις ΗΠΑ), Μάξιμο Σενετάκη (ασθενής), Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (προσωπικό κώλυμα) και Ντόρα Μπακογιάννη (απουσιάζει στη Λωζάννη).

- Το ΠΑΣΟΚ έχει αντικαταστήσει τον Νίκο Σηφουνάκη με τον Παναγιώτη Ρήγα, τον Απόστολο Κακλαμάνη (που δεν είχε ψηφίσει ούτε το νόμο του ΕΝΦΙΑ, καθώς απουσίαζε) και τον Θόδωρο Σολδάτο για προσωπικούς λόγους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς ζήτησε να διεξαχθεί άλλη ημέρα η ψηφοφορία, καθώς οι βουλευτές του κόμματός του βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σήμερα δίνει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top