Απίστευτη φρίκη στο Μπουρούντι, στα βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας, της Μπουζουμπούρα. Τρεις ηλικιωμένες Ιταλίδες μοναχές βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες και τουλάχιστον οι δύο από αυτές είχαν βιαστεί και αποκεφαλιστεί!!!
«Ο δράστης αποκεφάλισε τις δύο μοναχές, τη Λουτσία και την Όλγκα και στη συνέχεια συνέθλιψε το πρόσωπο της μίας από αυτές, χτυπώντας το με μια πέτρα», εξήγησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αστυνομίας του Μπουρούντι, ο στρατηγός Γκοφρουά Μπιζιμάνα.
Τα θύματα της άγριας δολοφονίας, η Λουτσία Πουλίτσι 75 ετών, η Όλγκα Ρασκιέτι, 82 ετών και η 79χρονη μοναχή Μπερναντέτα Μποτζιάν, βρέθηκαν μέσα σε «μια λίμνη αίματος», προκαλώντας το διεθνή αποτροπιασμό.
Τελικά, όπως μεταδίδει το pentapostagma.gr, συνελήφθη σήμερα από τις αστυνομικές αρχές του Μπουρούντι ένας 33χρονος ο οποίος ζούσε σε μικρή απόσταση από τη μονή.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Χερμενεγκίλντε Χαριμένσι, ο 33χρονος αφρικανός Κρίστιαν Κλοντ Μπουτόγι ομολόγησε τις πράξεις του, λέγοντας ότι ήθελε να εκδικηθεί τις μοναχές, γιατί «είχαν καταλάβει παράνομα τη γη του». «Τις βίασα και τις σκότωσα, γιατί ήταν ξένες και ζούσαν στη γη μου» φέρεται να είπε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς.
Ο πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των άτυχων μοναχών…

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top