Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» προχωρά κανονικά, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων (για τους εργαζομένους και τους κατοίκους των περιοχών) και θα προστεθούν και άλλες.
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, οι οποίοι κάνουν λόγο για «άνευ προηγουμένου κινητοποίηση την Τετάρτη», κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης. Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

Εκτός από το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β.Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top