Μετά τη διακοπή κάθε είδους στήριξης στον έντυπο Τύπο η κυβέρνηση προχωρά ένα ακόμη βήμα παραπέρα, προωθώντας τις εταιρείας αποδελτίωσης ως κύριο φορέα ενημέρωσης των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα για κάθε ένα τομέα δράσης τους.

Η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννης Βρούτση προκαλεί ερωτηματικά, πολύ περισσότερο που το καθεστώς λειτουργίας των εταιρειών αποδελτίωσης είναι θολό. Οι εταιρείες αυτές δεν αποδίδουν πνευματικά δικαιώματα στους δημιουργούς, όπως οι εφημερίδες, οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, τα περιοδικά και τα sites, παίρνουν όμως το περιεχόμενο τους και το «πουλάνε» σε ξεχωριστούς πελάτες, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη.


Με την απόφαση Βρούτση με την οποία ανατίθεται η καθημερινή ενημέρωση των υπηρεσιών του υπουργείου σε εταιρεία αποδελτίωσης ΜΜΕ, επισημοποιείται η πολιτική ενάντια στον έντυπο Τύπο. Μέχρι σήμερα οι εκδότες δεν έχουν αντιδράσει στη φανερή κλοπή του περιεχομένου των εφημερίδων τους, ενισχύοντας και αυτοί με τη σειρά τους, την εξαφάνιση των εντύπων τους!

Η απόφαση του Γ. Βρούτση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια στις 24 Ιουνίου και αφορά στην ανάθεση στην εταιρεία “In News» της ετήσιας παροχής υπηρεσιών αποδελτίωσης έντυπων μέσων, δικτυακών  τόπων, προγραμμάτων τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνου, στο πλαίσιο των
ενεργειών δημοσιότητας και πληροφόρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Η εν λόγω υπηρεσία που «προσλαμβάνει» το υπουργείο Εργασίας για να έχει καθημερινά την αποδελτίωση, αποτιμήθηκε στο ποσό των 8.312 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α που θα καταβληθεί σε 4 δόσεις! Η εταιρεία αναλαμβάνει επίσης επί 24ώρου βάσεως και 7 ημέρες την εβδομάδα να καταγράφει και να επεξεργάζεται με το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα “Voice to text” ολόκληρο το  τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών ΝΕΡΙΤ, Mega, ANT1, Alpha, Star, Extra, ETV, Μακεδονία TV , Kontra και των ραδιοφωνικών, Real FM , ΣΚΑϊ, Στο κόκκινο, Βήμα FM, Πρώτο Πρόγραμμα, Στο Κόκκινο, και Παραπολιτικά FM.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top