Αυξάνεται ο αριθμός των αιώνιων φοιτητών, με 4 στους 10 να μην έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έπειτα από 12 χρόνια.
Τα κορίτσια φαίνεται πως παίρνουν πτυχίο πιο γρήγορα από τα αγόρια καθώς ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Ακόμη τα στοιχειά για τους πρωτοετείς προκαλούν μεγάλη εντύπωση. Κυρίως επειδή προέρχονται από την κόπωση των πανελλαδικών εξετάσεων, αδυνατούν σχεδόν στο σύνολό τους να περάσουν τα μαθήματα της πρώτης χρονιάς στο πανεπιστήμιο.
Αυτά αποκαλύπτει μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία δημοσιεύει το «Έθνος». Πρόκειται για καταγραφή των αιώνιων φοιτητών στο εν λόγω ίδρυμα, που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και τον επίκουρο καθηγητή, Κωνσταντίνο Μπεθάνη, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει δεν απέχει πολύ από την κατάσταση σε άλλα ιδρύματα τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιήσει αναλυτικά σχετικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το 2000 μπήκαν 565 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τους οποίους 12 χρόνια αργότερα αποφοίτησαν οι 358, δηλαδή το 63,4%. Από αυτούς, το 17,2% ολοκλήρωσε τις σπουδές μέσα σε επτά χρόνια, η πλειονότητα (40,4%) σε 7-10 χρόνια ενώ το 5,8% χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top