Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους πέντε υποψηφίους συγκέντρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, που συμμετείχε στο χθεσινό ευρωπαϊκό ντιμπέιτ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 17.763 mentions, τα περισσότερα από όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η σελίδα του ευρωκοινοβουλίου.
 
Την ίδια άποψη, με κάποιους αστερίσκους, διατυπώνει και το European Voice, περιοδικό του ομίλου Economist για θέματα της ΕΕ, που σημειώνει πως η Ελλάδα έκλεψε την παράσταση στο κεντρικό προεδρικό debate. Ωστόσο χρεώνει στον Αλέξη Τσίπρα ότι επικεντρώθηκε κυρίως στα εθνικά θέματα και ότι αναφερόταν συνεχώς στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα του.
 
Ο αρθρογράφος παραδέχεται όμως ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε αρκετά "χτυπήματα". "Στη συζήτηση γιατί η προσέλευση είναι τόσο μικρή στις ευρωεκλογές, είπε ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι πολίτες πιστεύουν ότι η ΕΕ δεν σέβεται τη Δημοκρατία".
"Επίσης κατηγόρησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι λειτούργησε παρασκηνιακά από κοινού με την Γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να απομακρύνουν δημοκρατικά εκλεγμένους πολίτες στην Ελλάδα και την Ιταλία και να τους αντικαταστήσουν με τραπεζίτες και τεχνοκράτες".

 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top