Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε διακύβευμα για την χώρα τις επερχόμενες ευρωεκλογές καθώς όπως τόνισε πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στην Ευρώπη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα ενώ επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
Διασφαλίσαμε ότι η χώρα γύρισε σελίδα και βγαίνουμε από τον εφιάλτη της κρίσης, είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
 
Εμείς, είπε προτείνουμε, σταθερά πράγματα που θα αποκλείσουν την ανυποληψία από το εξωτερικό και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι μια δυνατή Ελλάδα με ανάπτυξη.
«Η μόνη τελευταία εκκρεμμότητα που υπάρχει είναι το χρέος. Δεν θα πρόκειται να ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο» διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα νέου μνημονίου αλλά και επιβολής  νέων μέτρων.
 
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι « ότι ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες που έχει χρεοκοπήσει.» Τον κατηγόρησε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα προς τα πίσω, στις καταλήψεις όπως είπε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να προβάλλει το αύριο.
Ακόμη τον κατηγόρησε για λαϊκισμό που θυμίζει τα χειρότερα και εκτίμησε ότι ο κόσμος δεν θα παρασυρθεί από το νέο «λεφτά υπάρχουν» που επανέλαβε ο κ. Τσίπρας με τις υποσχέσεις του για δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα.
Υποστήριξε μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε από την κρίση και πως «όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί κι αυτός».
 
Για το αποτέλεσμα των εκλογών και το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές είπε πως θέλει ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στην χώρα μια και καλή από την κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά ««αυτό θα είναι το αποτέλεσμα, δεν μπορεί να πάμε σε αβεβαιότητες, δεν μπορεί να πάμε σε νέα μέτρα».
Ερωτηθείς ειδικότερα για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και τις πρόσφατες τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σημείωσε πως «η κυβέρνηση άντεξε στα δύσκολα θα αντέξει και τώρα».
Δεν θέλω να κρίνω τις απόψεις ενός άλλου κόμματος ως προς τη στρατηγική του, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνοντας πάντως ότι «σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές».
 
Τέλος ο κ. Σαμαράς έθεσε τρία ζητήματα για την επόμενη μέρα των εκλογών.
Το πρώτο σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά είναι να σταματήσουν οι συζητήσεις, η αβεβαιότητα με το θέμα της παραμονής ή όχι στην Ευρωζώνη, στο ευρώ.
Το χαρακτήρισε προϋπόθεση για να «απογειωθεί» η Ελλάδα και εξέφρασε τη λύπη του που «δεν θα επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα» να στηρίξει αυτή τη θέση.
 
Ως δεύτερη προϋπόθεση έθεσε την εκλογή νέου Προέδρου από τη Βουλή, κάνοντας και πάλι αναφορά στις αρνητικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτον χαρακτήρισε ως πρόκληση για το αύριο την αναθεώρηση του Συντάγματος έτσι ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική.
«Με το καινούργιο Σύνταγμα θέλουμε να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα χωρίς τις αδυναμίες του χθες» είπε.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top