Τρεις εβδομάδες μετά την ναυτική τραγωδία του Sewol που βύθισε στο πένθος τουλάχιστον 269 οικογένειες στη Νότια Κορέα, οι Αρχές της χώρας προχώρησαν στη σύλληψη του επικεφαλής της εταιρείας που διαχειριζόταν το οχηματαγωγό πλοίο.

Επικαλούμενο ερευνητές που δεν κατονομάζονται, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, μετέδωσε ότι ο Κιμ Χαν Σικ συνελήφθη στην κατοικία του στην Μπουντάνγκ, νοτίως της Σεούλ, με κατηγορίες στις οποίες περιλαμβάνονται αυτές της ανθρωποκτονίας και της παραβίασης μέτρων ασφάλειας του πλοίου.

Ο Κιμ πιστεύεται ότι είχε εγκρίνει ή ανεχθεί την τακτική υπερφόρτωση του μοιραίου πλοίου Sewol στα δρομολόγιά του από το δυτικό λιμάνι Ίντσεον προς το νότιο νησί Ζέζου, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Το πλοίο μετέφερε 3.608 τόνους φορτίου, περιλαμβανομένων 108 οχημάτων, στις 16 Απριλίου, όταν ανατράπηκε και βυθίσθηκε ενώ κατευθυνόταν προς το νησί. Το φορτίο του ήταν δηλαδή τριπλάσιο του προβλεπόμενου, όπως έχουν ανακοινώσει οι ερευνητές.

Από τους 476 επιβαίνοντες, 172 διασώθηκαν και 35 θεωρούνται αγνοούμενοι, ενώ έχουν ανασυρθεί 269 πτώματα. Πολλοί από τους νεκρούς ήταν μαθητές σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή.

Οι διασώστες έχουν δηλώσει πως ελπίζουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση περισυλλογής των πτωμάτων μέχρι το Σάββατο.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top