Σε δύο πρόσωπα - έκπληξη φαίνεται να έχουν καταλήξει στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τις επιλογές που θα κάνουν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν η θητεία του κ. Κάρολου Παπούλια λήξει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της voria.gr, θα πρόκειται για προτάσεις που θα συζητηθούν καθώς και οι δύο θα προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς, με άμεσες αναφορές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ένα από τα δύο πρόσωπα, μάλιστα, λέγεται ότι βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το άλλο ανήκει στα λεγόμενα ιστορικά στελέχη του ευρύτερου χώρου, με πολύ καλές σχέσεις με την Κουμουνδούρου.

Σε περίπτωση που δεν προκύψουν πρόωρες βουλευτικές κάλπες μέχρι την επόμενη προεδρική εκλογή(γιατί στην κυβέρνηση φοβούνται αυτό το ενδεχόμενο, αν η Ελιά αποδοκιμαστεί στις εκλογές), ο στόχος του Μαξίμου είναι προφανής: Θέλει να καταστήσει τυχόν άρνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν αδύνατη και κατ' αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τις πρόωρες εθνικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης, με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου. Γιατί, αν η παρούσα μπορεί να εκλέξει τον διάδοχο του κ. Παπούλια, δεν συντρέχει κανένας λόγος για να στηθούν κάλπες.

Βεβαίως, από την Κουμουνδούρου έχει διαμηνυθεί πως οποιαδήποτε και αν είναι η πρόταση, θα οδεύσουμε σε εθνικές εκλογές. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη στάση τους, σε περίπτωση που μια από τις παραπάνω προτάσεις τελικώς διατυπωθεί. Έτσι τουλάχιστον λένε όσοι γνωρίζουν τις κρίσιμες λεπτομέρειες, αναφορικά με την ταυτότητα τους.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top