Μια νέα γυναίκα, η Μαρία Κακαλή είναι η νέα δήμαρχος του Αη Στράτη. Μόλις 27 χρόνων, από τις νεαρότερες υποψηφίους δημάρχους της χώρας, θα διοικεί το ακριτικό, πανέμορφο, ιστορικής μνήμης νησί για τα επόμενα πέντε χρόνια. Προτού ακόμη συμπληρώσει τα τριάντα της χρόνια η νεαρή Μαρία επιλέχθηκε να αναλάβει τα ηνία της δημαρχίας στο ιστορικό νησί του Αη Στράτη. Και είναι πρώτη φορά που εκλέγεται γυναίκα δήμαρχος στο ιστορικό νησί. 

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή» έλαβε ποσοστό 58,70% και 145 ψήφους. Ο μοναδικός της αντίπαλος, ο συνδυασμός «Ο Αη Στράτης μπροστά» του Αγαπητού Ζέρβα έλαβε ποσοστό 41,30% και 102 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 250 ψηφοφόροι (ποσοστό συμμετοχής 26,85%), ενώ τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν μόλις τρία.


Η Μαρία Κακαλή που έχει βραβευτεί για τις επιδόσεις της στα μαθήματα της Α΄ Λυκείου από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο ως «Αριστη», αλλά και με συμμετοχή στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και στο πενταμελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου της, σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστήμιου Πατρών. 

Η δήμαρχος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/01/1987 και είναι μόνιμη κάτοικος Αγίου Ευστρατίου. Το 2004 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αγίου Ευστρατίου και την ίδια χρονιά εισήχθη στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Καραϊσκάκη, με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο. Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στο ακριτικό νησί και μένει μόνιμα εκεί. Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος Αγίου Ευστρατίου στις εκλογές του 2010 και αργότερα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή γυναίκα παίρνει τη σκυτάλη του δήμου από τον Χαράλαμπο Μακρή, ο οποίος ήταν δήμαρχος επί 20 χρόνια.

Ελενα Σολωμού - Espresso
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top