Του Βασίλη Καπερνάρου*
 
Λίγοι είναι εκείνοι που ασχολούνται με τις ευφάνταστες προεκλογικές εξαγγελίες υποψηφίων για την Αθήνα και ακόμη πιο λίγοι ενδιαφέρονται για την εικόνα και τις επικοινωνιακές μεθόδους που ακολουθεί ο καθένας από αυτούς. Σε αυτή την πορεία προς τις κάλπες ακούστηκαν και φωτογραφήθηκαν τα πάντα, από τα πουλοβεράκια στην ηλιόλουστη πόλη μέχρι τις συνεντεύξεις για το τζαμί, τα αεροδρόμια και το δήθεν οικονομικό συμμάζεμα του δήμου. Πόσο ενδιαφέρονται όμως οι Αθηναίοι αλλά και όλοι οι Ελληνες για όλα αυτά; Καθόλου, γιατί οι προτεραιότητες είναι άλλες και δυστυχώς παρακολουθούν έναν διάλογο χωρίς ουσία.
 
Από τη μία πλευρά ακούνε τον κ. Σπηλιωτόπουλο να επιχειρηματολογεί γιατί δεν πρέπει να γίνει το τζαμί στην Αθήνα, όταν ήταν ένας από τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της κατασκευής του, πότε έλεγε την αλήθεια, τότε ή τώρα; Δημιουργεί, μαζί με τον κ. Καμίνη, έναν κούφιο διάλογο την ώρα που και οι δύο σιωπούν για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, δεν έρχονται στις εκδηλώσεις των κατοίκων για να απαντήσουν στα ερωτήματά τους και εν πάση περιπτώσει δεν ζητούν από τον κόσμο μια συγγνώμη για το χάλι που έφεραν την Αθήνα ο ένας ως δήμαρχος και ο άλλος ως γνήσιος εκφραστής του Μνημονίου στη Βουλή.
 
Από την άλλη πλευρά ο ανύπαρκτος δήμαρχος διαφημίζεται από τους φίλους του στα κανάλια ότι συμμάζεψε τα οικονομικά του δήμου απολύοντας, κόβοντας το γάλα από τους εργαζομένους στην καθαριότητα, στερώντας βασικές υπηρεσίες από τον πολίτη την ώρα που έδινε 20.000 ευρώ σε δημοσκοπική εταιρεία για έρευνα και εκείνη, με τη σειρά της, του έδινε 25,8% σε μέτρησή της. Κάνει προϋπολογισμούς με οφειλές επαγγελματιών που τους έχει γονατίσει αντί να τους βοηθήσει να αντεπεξέλθουν.
 
Τα βασικά ζητήματα της Αθήνας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Το πρώτο είναι η ασφάλεια που μπορεί να επιστρέψει μόνο με τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Αστυνομίας και την εφαρμογή των νόμων μας. Το λαθρεμπόριο που βασιλεύει με την ανοχή της δημοτικής αρχής, λες και ο νόμος καλύπτει τον λαθρέμπορο και όχι τον νομοταγή επαγγελματία. Είναι οι ρυθμίσεις στις οφειλές προς τον δήμο και η κατάργηση των προστίμων για να ανασάνουν όλες οι επιχειρήσεις και να γίνουν σύμμαχοι του δήμου, για να μπορέσουμε να ανοιχτούμε, να προωθήσουμε τον τουρισμό μέσω της ειδικής δημοτικής υπηρεσίας τουρισμού που δημιουργούμε. Να αναλάβουμε μαζί πρωτοβουλίες για την προβολή όλων αυτών που θα κάνουμε για να καταστήσουμε την Αθήνα σταθερό τουριστικό προορισμό.
 
Αυτό θέλουν όλοι οι Ελληνες, μια πρωτεύουσα όπου δεν θα φοβάσαι να περάσεις από τους δρόμους της, όπου οι άνθρωποί της δεν θα κλειδώνονται στα σπίτια τους από το απόγευμα, όπου δεν θα στερούνται τις καθαρές γειτονιές τους επειδή κάποιοι παίζουν σε βάρος τους παιχνίδια με τη διαπλοκή. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να ξαναγίνει η Αθήνα αξιοπρεπής, γιατί ήταν αξιοπρεπής και την κατέστρεψαν κάποιοι που σήμερα ζητούν ψήφο. Πιστεύουμε σε μια Αθήνα που θα είναι το σπίτι μας, σπίτι για όλους. Το σπίτι μας θα το υπερασπιστούμε, διεκδικούμε και μαχόμαστε για να το κρατήσουμε μακριά από τη θλίψη και τη μιζέρια που επέβαλαν στους ενοίκους του, σ’ εμάς. Δεν θα πάψω ποτέ να λέω ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας ξεκινά από την Αθήνα.
……………………………………………………………………………………………………………………………
*Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τους Ανεξάρτητους Ελληνες
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top