Επεισόδια και προπηλακισμοί επισκίασαν χθεσινή εκδήλωση, με θέμα «Προοπτικές επίλυσης του κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου» και κύριο ομιλητή τον τέως Τ/κ ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης». Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζον Κόνινγκ.
 
Επεισόδια και ένταση
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης ομάδα, 100 περίπου, ΕΛΑΜιτών προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο, αλλά συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση μελών της αστυνομικής δύναμης, που βρίσκονταν στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου.
Ακολούθησε ένταση, επεισόδια και ρίψη αντικειμένων και κροτίδων.
 
Μέλη του ΕΛΑΜ κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, μπήκαν στην αίθουσα της εκδήλωσης και προπηλάκισαν τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ενώ επιτέθηκαν και σε Τ/κ δημοσιογράφο που έβγαζε φωτογραφίες, τον οποίο τραυμάτισαν ελαφρά.
Αναμμένος πυρσός, ο οποίος ρίχθηκε μέσα στην αίθουσα, κατέληξε δίπλα ακριβώς από το σημείο, στο οποίο βρισκόταν ο Αμερικανός Πρέσβης.
 
Στη σκηνή κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις.
Με την παρέμβαση της Αστυνομίας τα μέλη του ΕΛΑΜ βγήκαν από το κτήριο και αποχώρησαν ειρηνικά. Η Αστυνομία προέβη σε τρεις συλλήψεις. Συνελήφθησαν δύο άνδρες και μια γυναίκα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κανονικά και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, καθώς και οι Τ/κ που τον συνόδευαν, αναχώρησαν γύρω στις 21:30 με λεωφορείο, υπό τη συνοδεία ισχυρής δύναμης της ΜΜΑΔ, που έφτασε από τη Λευκωσία.
 

sigmalive.com

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 27 Μαρτίου 2014 - 8:08 π.μ.

Όταν λες οι κύπριοι αντιστέκονται εννοείς το Ελάμ. Γιατί αν είναι να με εκπροσωπούν στην αντίσταση οι φασίστες προτιμώ να παραδοθώ.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top