Αναστολή των αγωνιστικών εκδηλώσεων, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, αποφάσισε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Η εξαγγελία του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ανδριανού, για περικοπή του προϋπολογισμού της κατά 50% ανάγκασε τους ανθρώπους του ποδηλάτου να στείλουν επιστολή σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενημερώσουν για ποιους λόγους πήραν αυτή την απόφαση.
«Ο προϋπολογισμός της ΕΟΠ για το 2014, θα βρεθεί στο ήμισυ, σε σχέση με το 2013, δηλαδή στις 350.000 ευρώ περίπου, που αντιστοιχεί σε μία μείωση άνω του 80%, από το 2008 έως σήμερα. Οι διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες, με όσες περικοπές είμαστε σε θέση να κάνουμε, ανέρχονται στα 215.000 ευρώ κατ’ έτος. Η απόφαση πάρθηκε κατόπιν της αδυναμίας της Ομοσπονδίας ν’ αντεπεξέλθει στις δαπάνες της διοργάνωσης των αγώνων και τη λειτουργία των εθνικών ομάδων, αφού το προβλεπόμενο κονδύλι για το 2014, μόλις που επαρκεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή με την οποία ζητούν την παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλου για την επίλυση των προβλημάτων.

Παρά την απόφασή τους, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας βοήθησαν τον Χρήστο Βολικάκη να μεταβεί στην Κολομβία για να πάρει μέρος στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ποδηλασία έχει υπό τη σκέπη της τρία ολυμπιακά αθλήματα (πίστας, δρόμου και ορεινή ποδηλασία). «Με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον του αθλήματός. Εχουμε φτάσει σε οριακό σημείο και πρέπει η Πολιτεία να μας στηρίξει. Δεν ζητάμε μεγάλα ποσά. Συμφωνούμε με τις προτάσεις που θα υποβάλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ανδριανό. Είναι αδιανόητο μία ώρα προπόνησης στο ΟΑΚΑ να χρεώνεται 100 ευρώ στους αθλητές της εθνικής ομάδας. Ενα πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ μας στοιχίζει 4.500 ευρώ. Αδυνατούμε να δίνουμε αυτά τα ποσά», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θανάσης Τερζής.

Τον... δρόμο που άνοιξε η ποδηλασία είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν και άλλοι εκπρόσωποι των ελληνικών ομοσπονδιών. Τα πάντα αναμένεται να κριθούν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο κ. Ανδριανός με την Ολομέλεια της ΕΟΕ.

Καθημερινή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top