Είναι μια όμορφη γυναίκα, με καριέρα στην τηλεόραση και δυτικό στυλ, που «σοκάρει» τους συντηρητικούς μουσουλμάνους με τις προκλητικές -για τα δικά τους δεδομένα- εμφανίσεις της. 

Με λίγα λόγια η Ντεφνέ Σαμιελί δεν ταιριάζει στο πρότυπο γυναίκας που προωθεί ο Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της ισλαμοποίησης της τουρκικής κοινωνίας. Παρ' όλα αυτά, η 42χρονη, πρώην εστεμμένη και νυν παρουσιάστρια, φέρεται να έχει κλέψει την καρδιά του Τούρκου πρωθυπουργού και μάλιστα φημολογείται ότι τα τρυφερά τους τετ α τετ έχουν απαθανατιστεί σε βίντεο.

Ακούστηκε ακόμη και ότι παντρεύτηκαν, εκμεταλλευόμενοι το τελετουργικό των σιιτών που επιτρέπει στους νεόνυμφους να ακυρώσουν τον γάμο τους την επόμενη ημέρα - αφού όμως έχουν περάσει νομίμως τη νύχτα μαζί. Η Σαμιελί διέψευσε κατηγορηματικά ότι διατηρεί ερωτική σχέση με τον Ερντογάν. «Σήμερα ποδοπατήθηκαν τα ατομικά μου δικαιώματα στα κοινωνικά δίκτυα. Διαδόθηκαν φήμες που προσβάλλουν εμένα, τα παιδιά, την οικογένειά μου», δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNN Τουρκίας.

«Βεβαίως και πρόκειται για αβάσιμους ισχυρισμούς. Δεν επιθυμώ να εισέλθω στο περιεχόμενο για να μην το μεταφέρω από την κοινωνική δικτύωση στην τηλεόραση, διότι πιστεύω ότι γίνονται επί τούτου». Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Σαμιελί έχει γίνει μέλος του ΑΚΡ και γι' αυτό συνόδευε τον Τούρκο πρωθυπουργό σε αρκετές εκδηλώσεις, όπως και στο ταξίδι που πραγματοποίησε στο Κατάρ τον περασμένο Φεβρουάριο. Αναφέρεται ακόμη ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Εμινέ, τη σύζυγο του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ντεφνέ Σαμιελί είναι γέννημα-θρέμμα της Κωνσταντινούπολης και το 1991 κέρδισε τον τίτλο της «Μις Τουρκία» στα καλλιστεία. Οπως ήταν επόμενο, στράφηκε στην τηλεόραση, όπου και έκανε μια σημαντική και επιτυχημένη καριέρα και σήμερα εργάζεται σε φιλοκυβερνητικό κανάλι. Ακόμη είναι συγγραφέας ενός βιβλίου, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη μουσική.

Άκρως... αποκαλυπτική

Η παρουσία της Ντεφνέ Σαμιελί στην τηλεόραση δεν είναι προκλητική για τα δυτικά μέτρα, αλλά για την Τουρκία του Ερντογάν θεωρείται άκρως... αποκαλυπτική, αφού αρέσκεται να φορά κοντές φούστες και να σταυρώνει τα πόδια της μπροστά στους έκπληκτους καλεσμένους της. Πάντως, η Σαμιελί έχει παραλάβει δύο διεθνή βραβεία για το διαφορετικό στυλ παρουσίασης ειδήσεων που έχει υιοθετήσει, ενώ φημίζεται για τη διάθεσή της να πειραματίζεται με την εικόνα της και τον τρόπο που παρουσιάζει ειδησεογραφικά θέματα.

e-go.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top