Τον Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγελου επιστράτευσε αμερικανική εταιρία κατασκευής όπλων προκειμένου να διαφημίσει προϊόντα της, κι αυτό -όπως ήταν αναμενόμενο- προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
 
Μεταξύ των πρώτων ήταν η αντίδραση του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του. Ο Ντάριο Φραντσεσκίνι έκανε λόγο για προσβλητικό θέαμα, το οποίο αποτελεί παράλληλα κατάφωρη παραβίαση του νόμου.
Στην καμπάνια της αμερικανικής εταιρίας οι διαφημιστές εμφανίζουν το διάσημο άγαλμα να κρατά στο χέρι πυροβόλο όπλο.
 
Οπως αναφέρεται στην αφίσα της διαφήμισης, το όπλο της εταιρίας ArmaLite, το οποίο κοστίζει κάτι λιγότερο από 2.500 ευρώ, αποτελεί «έργο τέχνης».
«Η εικόνα του οπλισμένου Δαβίδ προσβάλλει και παραβιάζει τον νόμο. Θα αναλάβουμε δράση κατά της αμερικανικής εταιρίας, ώστε να αποσύρει αμέσως τη διαφήμιση» ανέφερε ο υπουργός, μέσω του Twitter.
 
Η έφορος ιστορικής κληρονομιάς και καλών τεχνών Κριστίνα Ασιντίνι έχει ήδη στείλει νομική προειδοποίηση στην αμερικανική εταιρία, απαιτώντας την απόσυρση της διαφήμισης, επισημαίνοντας μάλιστα πως μόνο η ιταλική κυβέρνηση έχει δικαίωμα εμπορικής χρήσης της εικόνας του Δαβίδ.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top