Από την τελευταία φορά που ακούσαμε κάτι για την αναβίωση του Ιντιάνα Τζόουνς, φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει. Το Δεκέμβριο ο Άλαν Χορν της Ντίσνεϊ διευκρίνιζε ότι «δεν έχουμε προχωρήσει σε κάτι. Δεν έχουμε ιστορία. Χρειαζόμαστε σενάριο». 

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα το στούντιο φαίνεται αποφασισμένο να αναμασήσει και πάλι τις περιπέτειες του αρχαιολόγου που ταυτίστηκε με το Χάρισον Φορντ, ακόμα κι αν ο 71χρονος πλέον πρωταγωνιστής (που αναμένεται σε μια guest εμφάνιση στο Star Wars σε άλλο εμβληματικό του ρόλο) μοιάζει απίθανο να πάρει το μαστίγιο και να μπει στην πέμπτη περιπέτεια του φραντσάιζ. Δε θεωρούμε ότι υπάρχουν εκεί έξω πολλοί φαν που θα ήθελαν να το δουν αυτό.

Για όσους όμως το κινηματογραφικό έπος του Ιντιάνα δεν έχει τελειώσει (-κατά τη γνώμη μας έπρεπε να έχει τελειώσει προ πολλού) οι φήμες θέλουν τον Μπράντλεϊ Κούπερ του τελευταίου «Οδηγού Διαπλοκής» να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των επιλογών του στούντιο για να αναλάβει το ρόλο.

Ολοκληρωμένο σενάριο εξακολουθεί να μην υπάρχει, αλλά ο Φρανκ Ντάραμποντ έχει υποβάλει μια ιδέα προς συζήτηση και δεν αποκλείεται σύντομα να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του Φορντ και να αρχίσουμε να μαντεύουμε ποιος θα είναι τελικά ο επόμενος Ιντιάνα.

Αν και θα προτιμούσαμε να αφήσουν το φραντσάιζ στην ησυχία του, στο Χόλιγουντ δε γίνονται έτσι οι συμφωνίες και η προοπτική μιας νέας εμπορικής επιτυχίας με τον κλασικό πρωταγωνιστή της νιότης μας μοιάζει για το στούντιο αρκετά δελεαστική ώστε να διαλύσει τους όποιους δισταγμούς και να επιβεβαιώσει ότι το νόμο της βιομηχανίας του θεάματος ότι μια ιστορία δεν τελειώνει όταν θα είναι καλύτερο το φινάλε, αλλά όταν οι ενδείξεις δίνουν σήμα ότι κανείς δε θα πάει να τη δει. Και στην περίπτωση του Ιντιάνα Τζόουνς δεν υπάρχει ακόμα τέτοιος συναγερμός.

cinemag.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top