Φίλες και φίλες από την Θεσσαλονίκη,
Καλώς ορίσατε στη σημερινή μας συνάντηση και καλώς σας βρήκα, εδώ, στην πόλη σας, η οποία κάθε χρόνος που περνάει αφήνει πάνω της ολοένα και περισσότερα και πιο βαθιά τα μνημονιακά «χτυπήματα».
Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω αυτό κατά την διάρκεια των συναντήσεών μου, χθες και σήμερα, με φορείς και εκπροσώπους συλλογικών και επαγγελματικών οργανώσεων στην πόλη και κυρίως, κατά την επίσκεψη που ο ίδιος έκανα  στο εμπορικό κέντρο, συνομιλώντας με εμπόρους, επιχειρηματίες και πολίτες.
 
Και δυστυχώς, την κατάντια που διαπίστωσα στην Θεσσαλονίκη, την βλέπω πια φίλες και φίλοι σε όλη την χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά είναι πολύ έντονη πλέον ακόμα και στις μικρές κοινωνίες της υπαίθρου, οι οποίες – θεωρητικά – είχαν μεγαλύτερες «αντοχές» και «ανοχές» σε σχέση με τις αστικές κοινωνίες, οι οποίες έχουν πληγεί ανελέητα από τα χαράτσια, την ανεργία και την ύφεση.
 
Αλλά, η αλήθεια είναι ότι και αυτές οι «αντοχές» για τις οποίες σας είπα, πόσο… μπορούν να αντέξουν, όταν η μνημονιακή πολιτική όχι μόνο δεν οπισθοχωρεί, προσφέροντας ανάσες, όπως οι συγκυβερνήτες Σαμαράς και Βενιζέλος ήθελαν να λένε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά μοιάζει ολοένα και περισσότερο με οδοστρωτήρα που συνθλίβει την Ελλάδα και τους Έλληνες.
 
Εδώ και λίγο καιρό, οι ντόπιοι εντολοδόχοι της κ. Μέρκελ, εγκατέλειψαν τα…ανέκδοτα περί «success story» και άρχισαν άλλα: Έλεγε, για παράδειγμα, ο κ. Σαμαράς, ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος – που είναι μία φούσκα, αφού προέρχεται από τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού σε συνδυασμό με την στάση πληρωμών που ουσιαστικά έχει κηρύξει το κράτος – θα επιστρέψει στην κοινωνία. Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, ήρθε η τρόικα να… βάλει στο χρονοντούλαπο τις υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Και όχι μόνο… Πάνω από έναν μήνα τώρα, μας έπρηζαν πάλι με τη δήθεν «κρίσιμη» διαπραγμάτευση και το δήθεν «κρίσιμο» Eurogroup και τελικά, τι έγινε; Πήγαν στο Eurogroup, πήρα… την κρύα τους και έφυγαν. «Δεχτείτε όσα λέει η τρόικα μέχρι την Κυριακή» τους είπαν, ορθά κοφτά. Και τι λέει η τρόικα; Μα, φυσικά και νέα, αβάσταχτα μέτρα…
 
Γιατί η πραγματική τους στόχευση είναι μία: Να δέσουν την χώρα και με νέο μνημόνιο! Μέχρι το 2020 και βλέπουμε… Αυτό θέλουν, φίλες και φίλοι, τα «γεράκια» των Βρυξελλών. Για να καταφέρουν να μετατρέψουν πλήρως την Ελλάδα σε σύγχρονη αποικία, όπου οι ιθαγενείς θα εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ιδιοκτησία και δικαιώματα, με τα παιδιά τους θα φεύγουν στο εξωτερικό ως «τρόπαια» στις προθήκες ξένων συμφερόντων, ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες θα θησαυρίζουν.(Η φωτό είναι από την συνάντηση του κ. Νικολόπουλου με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα )
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top