του Γιώργου Δρακούλη
 
Η Τρόικα, τρεις υπάλληλοι των Βρυξελών, εδώ και τέσσερα χρόνια κάνουν βόλτες στην χώρα μας, κουνάνε το δάχτυλο στην ελληνική Κυβέρνηση, καθορίζουν την ατζέντα, απαιτούν «γη» και «ύδωρ» και ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία, χωρίς κανένας να αντιτίθεται στις παράλογες και ανάλγητες απαιτήσεις τους.
 
Ο ίδιος ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε δημόσια τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας «γωνιακό μαγαζάκι», που δέχεται αιτήματα ιδιωτικών φορέων και εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Πλέον στελέχη της Κυβέρνησης, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και υπευθυνότητας παραδέχονται επίσημα το κυβερνητικό έλλειμμα και αναγνωρίζουν ότι οι δανειστές διοικούν την ελληνική κοινωνία, πίσω από τους οποίους κρύβεται ένας βρώμικος «χορός» ιδιωτικών συμφερόντων του μπλοκ της εξουσίας και της ελίτ του χρήματος.
 
Είναι τουλάχιστον τραγελαφικό να προβάλλουν στην κοινωνία την ανικανότητά τους να διεκδικήσουν αναπτυξιακές λύσεις για την σωτηρία της χώρας και την ανεπάρκειά τους να τα βάλουν με το «αμαρτωλό» σύστημα. Αν η Τρόικα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, αυτοί που άνοιξαν την «κερκόπορτα» στους δανειστές και αυτοί που συγκαλύπτουν το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο της χώρας μας, την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Μήπως καλύπτουν και εξυπηρετούν τα ίδια με τα συμφέροντα της Τρόικας; Ποια ιδιωτικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την Κυβερνητική σιωπή; Ποιοι μας κυβερνούν τελικά, ένα ολιγοπώλιο οικονομικών συμφερόντων; 
 
Ως πότε η Κυβέρνηση Σαμαρά θα λειτουργεί ως «πλυντήριο» πολιτικής συγκάλυψης, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους εμπλεκόμενους και τηρώντας σιγήν ιχθύος για την εξεταστική για το Μνημόνιο; Θα αναλάβουν ποτέ τις ευθύνες του ξεπουλήματος της χώρας στους δανειστές; Τα ερωτήματα των πολιτών που υποβάλλονται σε αμείωτες και εν τέλει άκαρπες θυσίες είναι πολλά και συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα. Η Κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει για όλα αυτά!
 
Δεν μπορεί οι εθνικοί και ξένοι «νταβατζήδες» να συνεχίζουν με τις Κυβερνητικές ευλογίες να «βυθίζουν» την ελληνική κοινωνία στον μνημονιακό «βούρκο» της ανέχειας, της ανεργίας, της πολιτικής αναλγησίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης!
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top