Καταπέλτης στη Βουλή ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, ο οποίος κατήγγειλε κυκλώματα χορήγησης «κόκκινων» δανείων στις τράπεζες, κάνοντας λόγο για καινούριο μοντέλο εγκληματιών.
Όπως είπε, στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ - πολιτική ελίτ – ΜΜΕ, ενώ στη χώρα μας πηγαίνει αντίθετα, δηλαδή οικονομική ελίτ - ΜΜΕ - πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, συνέχισε, παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή.

Ο Παναγιώτης Νικολούδης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κατήγγειλε διαπλοκή και διαφθορά, παρουσίασε στοιχεία για τη λειτουργία των τραπεζών Proton, FBB, Χαλκίδας, Πελοποννήσου και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Μίλησε για οργανωμένο, συνολικό σχεδιασμό, που άρχισε το 2007 και κορυφώθηκε το 2009, με εξαιρετικά μεθοδευμένη δράση για εγκληματικές πράξεις σε βάρος των τραπεζών, υπό μεγάλα νομικά επιτελεία.

Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος έκανε λόγο για ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος, χωρίς μάσκες και καλάσνικοφ, αλλά με ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς –είπε- ή είχε δικό του ΜΜΕ ή είχε μισθώσεις σε ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νικολούδη, οι Proton, FBB και τράπεζα Χαλκίδας έδρασαν προς ίδιον όφελος των ιδιοκτητών τους,  ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η τράπεζα Πελοποννήσου έδιναν δάνεια σε άλλους και κυρίως σε επιχειρηματίες που δεν τα επέστρεφαν ποτέ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Αρχή συγκεντρώνει πληροφορίες για φορολογουμένους με ειδικό ενδιαφέρον, τα οποία αντιπαραβάλει με στοιχεία φορολογικών δηλώσεων, αλλά, όπως είπε, μπορεί να τα στείλει μόνο στο ΣΔΟΕ και πρόσθεσε ότι αν μπορούσε να κινητοποιηθεί ολόκληρος ο φορολογικός μηχανισμός, θα ήταν ευκολότερο να πληρωθούν οι οφειλές προς το κράτος.
Κατά τον Παναγιώτη Νικολούδη, οι εφορίες δεν μπορούν ακόμη να δεχθούν τα στοιχεία της Αρχής.

topontiki.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top