Για τον φόβο των... Ιουδαίων κανείς δεν άγγιζε χθες το θέμα που έκανε... τζιζ στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Ο λόγος για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή και αποτέλεσε αντικείμενο διαβουλεύσεων στο Μαξίμου, μετά τις 2 το μεσημέρι. Αντίθετα, η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, που κράτησε περίπου 2 ώρες (ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι), περιορίστηκε στην έγκριση των πρωτοβουλιών και των δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Ακόμη και το θέμα που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο και αφορά τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο, αποσυνδεδεμένο από τις απολύσεις, αλλά και το σύνολο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας αποφασίστηκε να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα από τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και φυσικά του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 υπάλληλοι να ενταχθούν σε αυτό για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες.
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας, 500 από ασφαλιστικά ταμεία και άλλες 500 από το υπουργείο Υγείας (ενδονοσοκομειακή κινητικότητα).
Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσότερων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, κατά τη συνεδρίαση δεν συζητήθηκαν θέματα του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.
Οσο για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αρκέστηκε να διαπιστώσει ότι «όλα είναι υπό έλεγχο. Θα γίνει το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία».
 
Νίκος Ελευθερόγλου - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top