Βορά των κανιβάλων της Νέας Γουινέας, οι οποίοι έχουν κρατήσει για ενθύμιο τα οστά του, φαίνεται ότι έπεσε ο Μάικλ Ροκφέλερ, ο 23χρονος γιος του Αμερικανού πρώην αντιπρόεδρου και κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, ο οποίος αγνοείται από το 1961. Την ανατριχιαστική αποκάλυψη κάνει στο βιβλίο του με τίτλο «Savage Harvest: Α Tale of Cannibals, Colonialism and Michael's Rockfeller's Tragic Quest for Primitive Art» ο ιστορικός Καρλ Χόφμαν, που έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες που δείχνουν ότι ο πέμπτος από τα παιδιά του Νέλσον Ροκφέλερ δεν πνίγηκε επειδή το καταμαράν του αναποδογύρισε, όπως ήταν το σενάριο που επικράτησε.
 
Ο ιστορικός αποφάσισε το 2012 να αναζητήσει ο ίδιος τα ίχνη του γόνου μιας εκ των μεγαλύτερων οικογενειών των ΗΠΑ και στο ταξίδι του στο σημείο όπου εκείνος εξαφανίστηκε έμαθε πολύ περισσότερα απ' όσα περίμενε. Η πρώτη πληροφορία που είχε για τη μοίρα του νεαρού Ροκφέλερ ήρθε από τον ίδιο τον διερμηνέα του, που του μετέφερε ότι οι ντόπιοι με το που είδαν τον ιστορικό, ανησύχησαν ότι θα τους ρωτούσε για τον θάνατό του. Ο διερμηνέας έφερε σε επικοινωνία τον Χόφμαν με έναν Ολλανδό καθολικό ιερέα, ο οποίος είχε περάσει ως ιεραπόστολος από την περιοχή το διάστημα που εξαφανίστηκε ο Ροκφέλερ.
 
Ο ιεραπόστολος υποστήριξε ότι οι ντόπιοι τού είχαν εξομολογηθεί ότι μια ομάδα από πενήντα χωρικούς είχε δει τον Ροκφέλερ να κάνει μπάνιο στο ποτάμι. Επειδή όμως τέσσερα χρόνια νωρίτερα λευκός είχε δολοφονήσει έναν δικό τους, αποφάσισαν να εκδικηθούν. Τον κάρφωσαν στα πλευρά και τον έσυραν στη βάρκα τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε μια περιοχή με πυκνή βλάστηση, όπου έφαγαν τις σάρκες του. Περίπου δεκαπέντε άνδρες μοιράστηκαν τα γυαλιά του, τα κόκαλα των χεριών του, τα πλευρά του και το κεφάλι του ως ενθύμια. Ο ιερέας αποκάλυψε, τέλος, ότι είχε ενημερώσει τις ολλανδικές Αρχές για τις μαρτυρίες, ωστόσο αυτές φαίνεται ότι σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αστάθειας για τη χώρα αποφάσισαν να συγκαλύψουν την υπόθεση.
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ - ESPRESSO
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top