Τα κριτήρια της προκήρυξης εκτός ΑΣΕΠ έχουν προκαλέσει ήδη σοβαρούς τριγμούς στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο, όπου ο ένας κατηγορεί τον άλλον και άκρη δεν βγάζουν. Εξοργισμένοι είναι πρώην μόνιμοι ή συμβασιούχοι της ΕΡΤ που ενσωματώθηκαν στη ΔΤ με τις εξάμηνες συμβάσεις και τώρα διαπιστώνουν πως δεν έχουν προοπτική για πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ. Δηλώνουν «εξαπατημένοι», ζητούν ευθύνες από «στελέχη» που τους «παρέσυραν» και πολλοί διαμηνύουν στη Ρηγίλλης πως θα… ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ! Είναι ενδεικτικό ότι αρκετοί που βρίσκονται στη ΔΤ αναζητούν ήδη διαύλους επιστροφής στο πρόγραμμα της ελεύθερης ertopen και στο ραδιόφωνο!
 
Εκεί που γίνεται η μεγάλη σφαγή είναι στα κριτήρια επιλογής. Ως παράδειγμα και μόνο αναφέρουμε πως αυξήθηκαν ποσοστά κατηγοριών που δίνουν περισσότερα μόρια, όπως οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι. Στις τεχνικές ειδικότητες, αλλού υπάρχουν περισσότερες θέσεις και αλλού μηδαμινές, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς της ΝΕΡΙΤ. Οι τεχνικοί για τη ροή και την εκπομπή σήματος είναι μόλις 66, όταν ένα ιδιωτικό κανάλι απασχολεί περισσότερους από 100! Η ξένη γλώσσα δεν θεωρείται προσόν, όπως σε όλους τους άλλους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
 
Στις υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφτασε καταγγελία από πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ με την οποία αποκαλύπτεται πως κατατίθενται «πλαστά» πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αναφέρεται, μάλιστα, συγκεκριμένο φροντιστήριο στο Περιστέρι που έχει χορηγήσει μαζικά πιστοποιητικά για τις αιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ!

typologies.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top