Η Οικία-Μουσείο του Άγγελου Σικελιανού ενώ θα μπορούσε  να είναι σημείο αναφοράς για την Σαλαμίνα παραμένει ένα από τα πιο παραμελημένα σημεία του νησιού. Τα τελευταία χρόνια, ο χώρος δεν υπήρξε ποτέ άψογα διαμορφωμένος τώρα όμως βλέπουμε εικόνες κατάδηλης παρακμής.
 
Η λέξη «εγκατάλειψη» φαντάζει ιλαρός χαρακτηρισμός μπροστά στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στο μουσείο- οικία του Άγγελου Σικελιανού στην παραλία Φανερωμένης στην Σαλαμίνα. Ανθρώπινες ακαθαρσίες παντού και αμέτρητα
σκουπίδια έρχονται να συμπληρώσουν το σκηνικό της αποσύνθεσης.
 
Τη νύχτα η  οικία  μετατρέπεται σε απαγορευμένη ζώνη, αφού το σκοτάδι γίνεται ιδανική κάλυψη περιθωριακών στοιχείων και ανομίας.
Τραγικότερο, όμως, είναι το γεγονός πως πλήθος κόσμου πραγματοποιεί πλησίον αυτού του χώρου τις προγραμματισμένες επισκέψεις του στην Μονή Φανερωμένης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο  και την υγεία των επισκεπτών-προσκυνητών.
 
Όλα αυτά βεβαιώνουν το μεγαλείο της απαξίωσης των υπευθύνων του δήμου Σαλαμίνας καθώς  η οικία του Άγγελου Σικελιανού θα μπορούσε να αποτελεί ασφαλή και ποιοτικό χώρο πολιτισμού για τους πολίτες της Σαλαμίνας και τους επισκέπτες ...

neakeratsiniou.blogspot.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top