Στην κούραση που προέκυψε από την ένταση της δουλειάς το τελευταίο διάστημα και σε ανθρώπινο λάθος αποδίδουν δικαστικές πηγές την εγγραφή λάθος ημερομηνίας στα εντάλματα προσωρινής κράτησης των βουλευτών Γ. Γερμενή, Παν. Ηλιόπουλου και Ευ. Μπούκουρα. 

Συγκεκριμένα, ενώ οι απολογίες των κατηγορουμένων έγιναν στις 11 και 12 Ιανουαρίου, τα χειρόγραφα της προφυλάκισης αναφέρουν την ημερομηνία της 9ης Ιανουαρίου! Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές σημειώνουν ότι στο έγγραφο του εισαγγελέα που πρότεινε την προσωρινή κράτησή τους, η ημερομηνία είναι η σωστή, 11 και 12 Ιανουαρίου, ενώ στο έγγραφο υπάρχει και η σημείωση των ανακριτριών ότι συμφωνούν. 

Το λάθος έγινε αφορμή για έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ενώ χθες ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε μήνυση κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για παράβαση καθήκοντος. Η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παράνομη και προαποφασισμένη απόφαση και έκανε λόγο για «πολιτικό έγκλημα».

Η Καθημερινή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top