Έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Πέτρος Τατσόπουλος αποφάσισε να εγκαταλείψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να διατηρήσει την έδρα του ως ανεξάρτητος βουλευτής.
Ο Τατσόπουλος είχε γνωστοποιήσει ήδη την πρόθεσή του να παραιτηθεί έπειτα από την αίσθηση που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM για τους καταδικασθέντες της «17 Νοέμβρη».
 
Η κριτική εναντίον του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενταθεί τον τελευταίο καιρό από πολλά στελέχη, και για διάφορες τοποθετήσεις του. Για «αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος», έκανε λόγο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
 
Η αναλυτική ανακοίνωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
«Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:
 
- Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
 
- Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.
 
- Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.
 
- Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος»
 
efsyn.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top