Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί, στην Πάτρα, το 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πατρών , στο χώρο του σχολείου (κτίριο ΚΕ.Φ.Ι.Α.- πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α, Μιαούλη 42).
Το νηπιαγωγείο 7 χρόνια μετά την ίδρυση του, λειτούργησε φέτος το φθινόπωρο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Στη λειτουργία του συνέβαλαν καθοριστικά οι καίριες αποφάσεις της Διοίκησης καθώς και η θετική ανταπόκριση και διάθεση για συνεργασία της Διοίκησης του Καραμανδανείου - Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών.
 
Με αφορμή τα εγκαίνια του Ειδικού Νηπιαγωγείου η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Αναστασία Μανωλοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με αφορμή τα εγκαίνια του 3ου Ειδικού Νηπιαγωγείου θα ήθελα να συγχαρώ όσους συνέβαλαν στον σχεδιασμό της υλοποίησης και τώρα στην ίδρυση ενός ειδικού Νηπιαγωγείου.
Μιας εστίας εκπαίδευσης και παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές ικανότητες.
Στην Ελλάδα του 2014, όπου οι κοινωνικές δομές (έστω αυτές που υπάρχουν) απειλούνται με κατάρρευση.
Στην Ελλάδα του 2014, όπου η κοινωνική πρόνοια αρχίζει να φαντάζει ως…«λέξη άγνωστη» και τα ΑμΕΑ νιώθουν πιο αδικημένα και παραμελημένα από ποτέ, αποτελεί πηγή ελπίδας και δημιουργίας μιας τέτοιας δομής».

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top