Χαμόγελο ευτυχίας για τη Μαρία Χούκλη και σκεπτικισμός για το δελτίο της Ολγας Τρέμη! Οσο και να μην το θέλουμε, το περίφημο lead-in παίζει τελικά τεράστιο ρόλο! Εντονο προβληματισμό δημιούργησαν τα προχθεσινά νούμερα τηλεθέασης για τις ειδήσεις του Mega και ειδικά στα νεανικά κοινά. Τέτοια ποσοστά είχε να δει η δημοσιογραφική ομάδα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Μεσογείων από την αρχή της σύστασής της.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη που μας πέρασε, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega σημείωσε στο γενικό σύνολο τηλεθέασης ποσοστό που άγγιξε το 18,2%, ενώ στα νεανικά κοινά κατατροπώθηκε στο 10,9%!
Από την άλλη μεριά, στον ΑΝΤ1, οι ειδήσεις άγγιξαν το 23,1% στο γενικό σύνολο και στα νεανικά κοινά το 22,1%.
 
Ποιος φταίει άραγε για αυτή τη μεγάλη διαφορά; Η θεματολογία του δελτίου ειδήσεων του Μega, οι σχολιαστές ή οι δημοσιογράφοι; Μήπως κούρασαν το τηλεοπτικό κοινό οι τοποθετήσεις τους ή είναι μια γενικευμένη δυσαρέσκεια από αυτούς που θεωρούν το δελτίο φιλικά προσκείμενο προς το σύστημα και όχι προς τον πολίτη;
Ή τελικά τα πράγματα είναι πιο απλά και το lead-in δεν απέδωσε τα μέγιστα;
Μπορεί να είναι και συνδυασμός, αλλά κατά βάση η νέα φιλόδοξη τουρκική σειρά «Κρυμμένες αλήθειες», με πρωταγωνιστή τον Μπουράκ Χακί, δεν τσούλησε, όπως θα περίμενε κανείς.
Εκανε την πρεμιέρα της, αλλά με την έλλειψη διαφήμισης και της γενικότερης προβολής στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας συγκέντρωσε μόλις το 10,9% στο γενικό σύνολο και το 9,6% στις ηλικίες 15 έως 44.
 
Φαίνεται ότι η απόφαση του Μega να μην ανανεώσει το ραντεβού του με τους τηλεθεατές του, μετά το τέλος της «Φατμαγκιούλ», με μια φρέσκια σειρά, αλλά να γυρίσει στο χιλιοπαιγμένο «Πενήντα πενήντα» ήταν λανθασμένη, γιατί οι τηλεθεατές αυτομόλησαν σε άλλες παραγωγές, όπως το «Μπρούσκο» και η «Προδοσία» του Star.
Τώρα χρειάζεται μεγάλη διαφημιστική ένεση για το σίριαλ «Κρυμμένες αλήθειες», που μπήκε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Mega εντελώς ξαφνικά.
Για να λέμε όμως και τα πράγματα ως έχουν, ήδη έχει αρχίσει η εκστρατεία.
 
Το Mega μέσα στην ημέρα προβάλλει το σίριαλ «Κρυμμένες αλήθειες» στις 5.45 το πρωί σε επανάληψη, στις 18.50 μεταδίδει το κανονικό επεισόδιο, ενώ στη μία τα μεσάνυχτα παρουσιάζει ξανά τη σειρά σε επανάληψη.
Στο τηλεοπτικό στρατόπεδο του ΑΝΤ1, η καθημερινή σειρά «Μπρούσκο» ζει στιγμές δόξας. Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου έχει βάλει όλη τη φαντασία της σε δράση και οι τηλεθεατές επιβραβεύουν την προσπάθεια με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αποδεικνύοντας ότι επιθυμούν διακαώς την ελληνική μυθοπλασία στο πρόγραμμά τους. 
Ετσι, το «Μπρούσκο» την Τετάρτη κυριολεκτικά εκτοξεύτηκε στον πίνακα τηλεμετρήσεων. Στο γενικό σύνολο έφτασε το 28,0% και στα νεανικά κοινά το 31,4%.
 
Το κανάλι της Μεσογείων ετοιμάζει την «Εκδίκησή» του
Αν τα νούμερα του νέου τουρκικού σίριαλ δεν αυξηθούν, το Mega έχει στο τσεπάκι του και την τουρκική σειρά «Εκδίκηση». Πρόκειται για την τηλενουβέλα «Indikam», που προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στην Τουρκία, συγκεντρώνοντας θεαματικά ποσοστά τηλεθέασης. Η παραγωγή βασίζεται στην αμερικανική σειρά «Revenge». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την τουρκική σειρά παίζει η πρωταγωνίστρια που είδαμε στις παραγωγές «Πειρασμός» και «Φατμαγκιούλ» Μπερέν Σαάτ. Βέβαια, οι φήμες ήθελαν να την προορίζει στη θέση των «Βασιλιάδων» στη βραδινή ζώνη, οι οποίοι τελειώνουν οριστικά σήμερα, αλλά, αν δεν κυλήσουν οι «Κρυμμένες αλήθειες», τότε πάλι μια «Φατμαγκιούλ» θα χρειαστεί να κάνει το θαύμα της. 
 
Μαρία Ανδρέου - Δημοκρατία
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top