Ολοκληρώθηκε η απολογία Κάντα ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς για τις μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών φέρεται εκτός από την ομολογία του να έδωσε και πολύτιμες πληροφορίες για το κύκλωμα των “προμηθειών”, γύρω από τις αμυντικές δαπάνες. Οι πληροφορίες αυτές αναμένεται να δρομολογήσουν νέες εξελίξεις. Χαρακτηριστική είναι η φράση που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης ο Αντώνης Κάντας, δίνοντας παράλληλα και μια ιδέα για το τί συνέβαινε στον τομέα της άμυνας: «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες». 
Aν ένας διευθυντής εξοπλισμών πήρε τόσες μίζες που ούτε καν τις θυμάται φαντασθείτε τι πήρανε τα πολιτικά πρόσωπα που βάζανε και υπογραφή... Κατά τα άλλα μαζί τα φάγαμε!
Μάλιστα ο πρώην διεθυντής εξοπλισμών είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αντιρόσωπος εταιρίας προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, άφησε φεύγοντας ένα σακ βουαγιάζ. Όταν του τηλεφώνησε για να του πεί ότι ξέχασε την τσάντα του, ο αντιπρόσωπος του είπε “είναι για σένα” και όταν την άνοιξε είδε ότι περιείχε 600 χιλιάδες ευρώ!!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μίλησε για παράνομες αμοιβές πολλών εκατομμυρίων που συνδέονται με τουλάχιστον δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, κάποια εκ των οποίων δεν είχαν τεθεί καν υπό δικαστική διερεύνηση, καθώς και για οκτώ πρόσωπα που τον δωροδόκησαν. Τα προγράμματα αυτά αφορούν τόσο την περίοδο της θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, όσο και του Γιάννου Παπαντωνίου. 

Ολοκληρώθηκε η απολογία Κάντα ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς για τις μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών φέρεται εκτός από την ομολογία του να έδωσε και πολύτιμες πληροφορίες για το κύκλωμα των “προμηθειών”, γύρω από τις αμυντικές δαπάνες. Οι πληροφορίες αυτές αναμένεται να δρομολογήσουν νέες εξελίξεις. Χαρακτηριστική είναι η φράση που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης ο Αντώνης Κάντας, δίνοντας παράλληλα και μια ιδέα για το τί συνέβαινε στον τομέα της άμυνας: «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες». Μάλιστα ο πρώην διεθυντής εξοπλισμών είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αντιρόσωπος εταιρίας προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, άφησε φεύγοντας ένα σακ βουαγιάζ. Όταν του τηλεφώνησε για να του πεί ότι ξέχασε την τσάντα του, ο αντιπρόσωπος του είπε “είναι για σένα” και όταν την άνοιξε είδε ότι περιείχε 600 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μίλησε για παράνομες αμοιβές πολλών εκατομμυρίων που συνδέονται με τουλάχιστον δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, κάποια εκ των οποίων δεν είχαν τεθεί καν υπό δικαστική διερεύνηση, καθώς και για οκτώ πρόσωπα που τον δωροδόκησαν. Τα προγράμματα αυτά αφορούν τόσο την περίοδο της θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, όσο και του Γιάννου Παπαντωνίου. Οι συνήγοροί του Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας χαρακτήρισαν «καλή αρχή» την απόφαση του εντολέα τους να συνεργαστεί με τους δικαστικούς λειτουργούς και εξέφρασαν την ελπίδα πως θα τον ακολουθήσουν άλλοι, «με επιστροφή χρημάτων και συμβολή στην αποκάλυψη της αλήθειας». Πηγή: www.lifo.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top